Esports B92.net

Kina silovito, ostatak sveta se nije snašao

Sinoć smo imali priliku da posmatramo totalnu dominaciju kineskih timova u gornjem delu plejof piramide na The International. Invictus Gaming i Newbee su precizno i isplanirano rasturili igru Team Liquida i Evil Geniuses, i susrešće se u winner’s bracket polufinalu.

SyS KlanRUR
Podeli

Invictus Gaming je bazirao svoju igru oko Alchemista i lako pobedio prvu partiju, ali se Liquid prilagodio i izjednačio. Videli smo sjajnog Keeper of the Light u izvedbi “GH” koji je dokazao da je moguće nositi partiju i sa support herojem. Ipak, Invictus Gaming posle ovoga menja taktiku potpuno i Team Liquid se ne snalazi, izgledajući zaista nemoćno pred IG napadima.

Newbee je mnogo direktnije savladao Evil Geniuses u prvoj partiji. Sačekali su trenutke u kojima su im heroji najjači i borili se tada. U drugom meču je sve izgledalo ravnopravnije ali i njega Newbee osvaja za konačnih 2:0.

Turnir su napustile ekipe Infamous, Execration, Cloud9 i iG.Vitality. Ovo je možda i donekle tragično po ekipe C9 i iG.V jer su mogle više tokom ovog turnira, ali kada dođete u situaciju da vam samo jedan meč odlučuje o sudbini, niste odigrali dovoljno dobro i zaslužili prolazak dalje.

LGD večeras susreće Virtus.Pro a LFY odmerava snage sa TNC Pro Team, a ako LGD i LFY pobede imaćemo potpuno kinesko polufinale turnira. O ispadanju večeras odlučuju Team Secret i Team Liquid, a u drugom meču Evil Geniuses i Team Empire.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.