Esports B92.net

Srbi eliminisani sa najvećeg svetskog esports takmičenja

HellRaisers za koji nastupaju naša dva igrača, Milan “MiLAN” Kozomara i Uroš “Swiftending” Galić je eliminisan sa The International takmičenja u Sijetlu koje se nagradnim fondom približava cifri od 24 miliona dolara. Nakon četiri dana takmičenja i slabih igara ovog tima, opraštaju se od turnira već posle prve faze takmičenja, to jest nastupa u grupama.

SyS KlanRUR
Podeli

HellRaisers su zakucani za dno tabele sa skorom 1:13, a preostao im je još meč sa Cloud9 koji za naše momke nema takmičarsku vrednost. Ostale ekipe će nastaviti takmičenje a HellRaisers se opraštaju od turnira, osvojivši za ove nastupe oko 60 000$ dolara.

Ovo ne treba shvatiti kao neuspeh ili poraz, njihov tim Planet Dog je jako kratak projekt i neočekivano se kvalifikovao na turnir, a ovo bi mogao da bude samo prvi od budućih iskoraka naših igrača na svetsku Dota scenu, barem na najvišem nivou! Čak i samo vreme pripreme je sigurno za ovaj tim bilo isprepleteno mnogim stvarima o kojima druge ekipe nisu morale da razmišljaju, a sam skor je možda prenaglašen jer su HellRaisers imali nekoliko prilika da ugrabe bodove, koje čistom nesrećom ili neiskustvom nisu ostvarili.

Sada su stekli iskustvo i radujemo se njihovim budućim partijama! Bravo momci!

Uskoro detaljno o grupnom delu The International takmičenja.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.