Esports B92.net

Dvolični Virtus.Pro i kriminalac u redovima Team Secret

Mladi TeamSecret.MP svojim lošim igrama drži čitavu svoju ekipu kao taoce na najvećem svetskom esports turniru.

SyS KlanRUR
Podeli

Ono što TeamSecret.MP radi svojoj ekipi u najmanju ruku može biti opisano samo kao kriminal. Teško je kolektivnu krivicu tima prišiti jednoj osobi, ali čitav Team Secret trenutno pati zbog loših trenutaka i slabih partija koje doživljava njihov keri MP. Već smo napomenuli da je ovaj igrač donekle potencijalna slaba karika, ali na trenutnom The International doživljava jako loše momente, koji čitavu ekipu vuku na dno.

Kada je odigrao Necrophosa kao polu supporta, razumeli smo da mu je možda ekipa rekla “Hej, kupi te iteme, trebaju nam!”. Ali kada na Lycanthrope imate u minuti 56 nerazumljivo loše izabrane iteme i nekih 14 hiljada golda ukupno pribavljenih, onda krivac na mapi postoji samo jedan.

Nadamo se da će tokom preostalog dela turnira ovaj igrač pronaći svoju igru i da će ostatak ekipe uspeti da se stabilizuje, pa ćemo videti i solidnije partije od Team Secret. Za sada imaju skor 4:6, a juče su izvukli dva nezaslužena remija sa TNC Pro Team i iG.Vitality, pa bi trebalo da budu i više nego zadovoljni trenutnim stanjem na tabeli.

The International se nastavlja, nagradni fond još uvek raste, a videli smo dva lica Virtus.Pro ekipe. Furiozno, koje je samlelo OG, i povučeno i nesnađeno – kada ih je LFY rašrafio u dve partije. VP nije mogao da se bakće a kineska ekipa je uradila svoj domaći predobro i održala lekciju Dote. Pregazili su ih za samo 15 minuta i 30 sekundi, postavivši trenutni rekord turnira za najkraću partiju. VP je napravio samo 4 ubistva tokom tog meča, i izgledao je kao da ne pripada tom rangu takmičenja.

Medvedi su se oporavili i pobedili OG bolje kontrolišući mapu tokom prve partije gde je No[O]ne igrao nadrealno. U drugoj partiji, videli smo čak 63 ubistva za VP, postavljajuću rekord dosadašnjeg dela turnira, jer je OG bio u odbrani svih 68 minuta meča.

LFY je trenutno zvezdani tim turnira sa 10:0 u grupama, ali ih očekuju mečevi sa Newbee, koji uvek zna da im ukrade pobede, i OG, koji bi mogao da se snađe bolje protiv mladih potencijala LGD organizacije. O njima smo već pisali i naglasili kakav metodičan pristup imaju samoj igri.

U grupi A, Team Liquid pokazuje da može i sa novim i neoprobanim pikovima da namuči ekipe, pa je na samom vrhu tabele sa 8:2, remizirajući samo sa LGD i EG.

Na dnu tabela su HellRaisers, Fnatic i Cloud9, i iako ovi rezultati nisu neočekivani, verujemo da sve tri ekipe mogu bolje. Borba za ispadanje će se voditi do samog kraja, sa najmanjim šansama na strani Fnatic koji zaista ne može da pronađe svoju igru već samo baca tela na bajonete u vidu gankova koje protivnici spremno dočekuju.

Sam tunrir je neverovatno šarenolik i uzbudljiv, a postavljeno je više rekorda, između ostalog novi maksimalni GPM(gold po minuti) za Morphlinga, koji je bio midlejn gde nismo toliko navikli da ga gledamo. Izabrano je već 100 heroja, a banovano je preko 85 njih, što govori da je Valve napravio jedinu MOBA igru koja je zaista balansirana. U HotS je čitava meta zasnovana na ~4 heroja, dok u LoL-u jedva 1/4 heroja redovno istrčava na Summoner’s Rift da zaista i zaigra.

Sa obzirom da još nisu izabrani neki sjajni pikovi kao Warlock, Spectre, Bane, Bone Fletcher i Lion, ovo bi mogao da bude prvi The International gde će biti zaigrani apsolutno svi Dota 2 heroji.

Turnirski dan se opet nastavlja danas, 8.4. od 18h časova, a posebno bismo vam napomenuli da obratite pažnju na iG.Vitality. Kineska ekipa ima 4-4 skor za sada ali verujemo da se to danas menja u 10-4 ili 9-5, pošto su protivnici mnogo slabiji od onoga što je ovaj tim do sada sreo.

Ispod možete pogledati rezultate drugog takmičarskog dana:

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.