Esports B92.net

Dota 2: Prvi dan TI7 u svetlu LGD organizacije

Prvi takmičarski dan u Sijetlu je završen a na čelu svake grupe su perjanice kineske LGD organizacije. U grupi A, sa 6:0 skorom je LGD, dok je u grupi B, sa 4:0 na vrhu njihov sestrinski tim LFY.

SyS KlanRUR
Podeli

Rezultati su redom išli:

Evil Geniuses 1 1 TNC Pro Team
Team Liquid 2 0 iG.Vitality
LGD Gaming 2 0 Fnatic
Team Secret 1 1 Empire
OG 2 0 Cloud9
Newbee 1 1 Invictus Gaming
Virtus.Pro 2 0 Digital Chaos
LGD.ForeverYoung 2 0 Execration
Team Secret 1 1 Infamous
Team Liquid 2 0 Fnatic
LGD 2 0 Team Empire
Evil Geniuses 1 1 iG.Vitality
Newbee 2 0 Cloud9
OG 1 1 Digital Chaos
Virtus.Pro 1 1 Execration
LGD.ForeverYoung 2 0 HellRaisers
Evil Geniuses 1 1 Team Liquid
LGD 2 0 Team Secret
TNC Pro Team 2 0 Fnatic
Team Empire 1 1 Infamous

Očekivali smo da će ovo biti najjači The International konkurencijom ali ovolika količina iznenađenja dokazuje da smo bili previše blagi u tom posmatranju. Ovo zasigurno jeste najjači TI ikada.

Za sada su definitivni tragičari Fnatic(0:6) i Cloud9(0:4) koji jesu sreli poprilično jake protivnike, ali su uzgred i jedni i drugi smatrani za kvalitetnije ekipe koje mogu da ukradu pobedu ili dve. Fnatic je jedina ekipa čija igra ne izgleda na nivou ovog turnira, jer su možda taktike koje QO primenjuje zastarele i neobazrive, pa bacanje živih tela na redove protivničkih ekipa koje to kažnjavaju ne urodi plodom.

Grupe izgledaju ovako za sada:

Najveće iznenađenje u grupi A je svakako Infamous koji je uspeo da odigra egal sa dva evropska protivnika, iako je imao veoma slabe trenutke tokom igre. Ujedno, 2:0 LGD protiv Team Secret možda nekima dođe kao iznenađenje.

U grupi B, 1:1 između Execration i Virtus.Pro je svakako iznenadilo, ali i pobeda Digital Chaos nad OG. HellRaisers su pružili solidne partije protiv LFY ali to nije bilo dovoljno. LFY je na vrhu tabele jer je pobedio dva poprilično slaba protivnika sa 2:0, ali neće nas iznenaditi ako ova ekipa nastavi ovako dominantno i sa jačim protivnicima.

Drugi takmičarski dan se nastavlja danas, 8.3. od 18:00 časova, a na rasporedu je ponovo 20 mečeva. Ističemo LFY : Virtus.Pro, LGD:iG.V, Virtus.Pro:C9, Team Liquid:LGD, i svakako na samom kraju takmičarskog dana – Virtus.Pro:OG.

HellRaisers igraju 3 meča, protiv Execration, OG, Digital Chaos.

Sa obzirom da se igra Dota tokom punih 12 sati na četiri Twitch kanala i da u svakom trenutku ima neki meč za gledanje, zaista nam nisu jasni komentari koji se žale na nedostatak sadržaja i panela. Održati panel za pet rundi po četiri simultana meča je nepotrebno, i neverovatno teško.

Tu je i jedan od poteza večeri u izvođenju Arteezy-ja:

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.