Esports B92.net

TI7 - RUR predstavlja: Team NP

Na predstojećem The Internationalu, sve opcije su otvorene za Team NP - slava, dno ili mediokritet, niko ne zna gde će Envy i ekipa završiti.

Nemanjau5 KlanRUR
Podeli

Team NP je sjeverno-američka organizacija koja je oformljena poslije The Internationala 2016. U organizaciji koju je pokrenuo Jacky “EternalEnvy” Mao, “posebno” kanadsko dijete u sandalama, on je i kapiten i vlasnik i spiritualni vođa ovog tima. Tim je osnovan u rosteru(po pozicijama) Aui2000, EternalEnvy, MSS, SVG i 1437, a kada je Envy odlučio da im ne ide tako dobro, i da su krivi supportovi, kickovao ih je, uradio shuffle, i sada igraju u rasporedu, po pozicijama EternalEnvy, Fata, MSS, Aui2000 i PieLieDie.

Kao takav, ovaj “bone7less Cloud9” tim je našao put do prvog mjesta u grupi i direktan prolaz i pored solidnog nivoa igre u americkom qualifieru, na šta iskreno nismo navikli. Pored NP-a, solidan juriš na prvo mjesto NA su imale ekipe:

  • Planet ODD-a (ex.DC, Thunderbirds) iako su van forme i mete
  • trenutni DC, predvođen sa fake-10-k-MMR Abedom i gomilom veterana oko njega
  • Team Complexity nošen dvojicom titana NA Dote Demonom i Swindleom (čitaj: Volio bih da čujem taj teamspeak makar jedan game)
  • osveženje scene Team Freedom, koji je svima zadao znojenje.

Team NP je imao samo jedan poraz u grupama, jer je jelte, Jacky Mao morao imati negdje svoje pražnjenje (njegova 2-8 Ursa sa diebackovima) koje se nalazi na granici ludila i genijalnosti. Srećom po njega, ostalih 8 mečeva je dobijeno i obezbjedjen je put u Sijetl, jer je okružen sjajnim igračima. Ali prvo recimo nešto baš o njemu:

Team NP: EternalEnvy

MemeLord, Birthplace of Anime, Home of the Tryhards, EEficiency i čovjek koji poliva druge energetskim pićima po glavi i šta li još ne. Jedan, jedini, i neponovljivi EternalEnvy. Ali da ne bude da samo negativno kritično posmatramo Envijev mentalni sklop, reći ćemo da kada se izuzme taj sporadični segment “gubljenja” (pogubljenosti) po igrama, Envy je jedan skillovan, pametan i jako strastven igrač koji maksimalno crpi i iskorištava potencijale svog heroja ispitujući mu krajnje granice. Dečko koji posebno razumije mehanike late-game igre i put pobjede u istoj, i učiniće sve da pobjedi.

Kvalifikacije je odigrao jako solidno i raznovrsno. Igrao je 7 različitih heroja u 10 partija, pa smo tako vidjeli da je kombinovano na Gorgoni i Naixu u četiri partije imao skor 24-1. Treba naravno pomenuti da za razliku od čelične ruke estonskog šerifa Puppeya, ovi saigrači su komfor zona Enviju i neko ko mu daje samopouzdanje, poznavajući ga dovoljno zbog zajedničkih igara prethodno u Cloud9.

Team NP: FATA-

Fata je dečko koji timu donosi stabilnost i staloženost. Neko ko se izgradio igrajući malo tvrđe mid heroje kao Dragon Knight, Viper i Razor, i popularizujući mekanzu na njima, ali neko i ko je dovoljno vješt da iznese igru sa Puckom ili Shadow Fiendom bez problema. Nakon neuspjelog pokušaja talentovane ekipe B)ears da nešto urade, Fata se ponovo ušuškao u dobro poznatu sredinu ex clown9.

U samim qualifers je igrao 80% partija Linu i QoP, ali ponudio je najbolje za kraj: 18-2 Templarka u razigravanju za prvo mjesto u grupi i odlazak na TI7. Fata je podsjetio da je još uvijek jedan od prefinjenijih midlejnera i neko ko je mehanički i gamewise jako dobar igrač. Važan segment u njegovoj igri je i to da nećete vidjeti puno risky poteza i ludorija od njega, što je totalno balans Jacky Mao-u i kao takav se savršeno uklapa u ovaj roster.

Team NP: MSS

Što se samog MSS-a tiče, pričamo o drugom najboljem oflejneru Amerike, i nekome ko prolazi isti razvojni put Universea a to je “biti underrated dok ne uradiš neki 6 million Echo Slam” i zasluži mjesto među hardkor Dota fanbejsom kao neko ko zaslužuje samo pohvale.

MSS je strašno napredovao poslednjih pola godine i vjerovatno je igrač koji je najbolje odigrao quali za NP. Njegov atipični Rexxar pick u ovoj meti je stvarao dosta problema svim timovima, jer ga većina timova ne vrednuje kao Nature’s Propheta pa ga kao takvog često pušta u draft/pick fazi. Naravno treba pomenuti da je pored Rexxara, MSS-ov hero pool u ovoj meti širok i da pokriva gotovo sve oflejn heroje koji su popularni.

Team NP: Aui2000

Aui je vjerovatno najtemeljniji Dota igrač na planeti. Kako jednom reče PPD, Aui vam može satima pričati samo o zoniranju oflejnera sa jednim supportom, i svim mogućim detaljima i scenarijima koji idu uz to. Jako pametan igrač, valjda zato i ima The International titulu za pojasom. Jedan je od najpohlepnijih igrača sa pozicije #4. Poletom Visage-a u ovom peču ponovo se otvara prostor da vidimo čuveni klasik Aui Visage, gde nerijetko završi kao top 3 na networthu. Ipak jako lijepo balansirajući svoje kretnje kroz partiju i birajući prioritet farmanja, Aui je savršeno odigrao Clockwerka i Dooma kroz ove kvalifikacije. “Actually” (čitaj: Auijeva poštapalica) često čujemo da je imati Aui-ja za saigrača jako naporno, jer jako puno priča i nekada pruža informacije koje zaista nisu potrebne ingame.

Team NP: PieLieDie

Na samom kraju mister “trpim-sve-i-ok-sam-sa-tim” PieLieDie. Šveđaninu su pisali tokom vremena u Team Secret da trepne dva puta ako želi da utekne od Puppeya, ali on je i dalje ostajao kada su svi odlazili. Ipak je došlo do tačke kada je oboma trebao neki svijež početak.

PieLieDie je strašan igrač. Svaki iole pametan Dota igrač će prepoznati efikasnost njegovih kretnji, umiranja, skupljanja informacija, prekidanja smoke-ova i čega sve ne. I vjerovatno jedan od rijetkih igrača na današnjoj sceni koji uživa u aspektima supportovanja koje niko ne voli. Itekako zahvalan igrač koji se ne buni wardbitchovati sa 5k networtha u 60. minuti. Pogotovo u ovom peču kad su pozicije #4 praktično plejmejkeri i skoro pa core.

Šta očekivati od Team NP?

Definitivno mogu mnogo. Pokazali su da se mogu ugurati u top 3 na LAN turnirima, i da mogu da dostave finu igru. Kako će to izgledati protiv T1 timova kao što su EG, VP, iG ili OG, to ćemo tek da vidimo. Definitivno imaju i amplitude u igri, tako da se od njih može očekivati i totalni krah – fata je imao malo dužu pauzu prije B)ears, a Envy će imati svoje žute minute, kao uvijek, a obojica su core igrači ovog tima. Team NP ili ex Cloud9 je tim koji ima veliku bazu fanova (ne toliku kao u vrijeme igranja Master SingSinga, ali ipak veliku), pa su ta sofisticirana srca mladih tinejdžera širom svijeta koji vole Dotku Zwei naučila na razočaranja. Očekujem da dođu do top8 u najboljem slučaju, a u najgorem potpuni krah i zakucano dno.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.