Esports B92.net

TI7 - RUR predstavlja: LGD.ForeverYoung

Najnoviji Dota 2 serijal KlanRUR-a će predstaviti svih 18 timova koji učestvuju na ovogidišnjem The Internationalu.

SyS KlanRUR
Podeli

Tokom sledeće dve nedelje, koliko nas deli od početka grupne faze The International 2017, najvećeg planetarnog turnira, Dota 2 ekipa iz RUR-a će vam predstaviti ovogodišnje učesnike. Nećemo se truditi da predvidimo ko će osvojiti TI7 ali istaći ćemo i jake i slabe tačke timova, kao i trenutnu formu i potencijalne pluseve koji će vam ukazati od koga možete da očekujete dobre partije na ovogodišnjem The Internationalu.

Pošto se prašina oko The International donekle slegla završetkom kvalifikacija, i još se samo očekuje završnica DreamLeague sezone 7 gde će Team Liquid i Team Secret moći da odigraju još nekoliko javnih takmičarskih mečeva pre početka TI7, seriju ćemo početi sa kineskim LGD.ForeverYoung.

Zašto? Zato što je sav fokus Dota 2 zajednice na kineskim ekipama zbog trenutnih problema sa vizama. Upravo LGD.FY se nalazi u takvoj situaciji, jer dva njihova igrača nisu dobili vize tokom prvog intervjua sa američkim predstavnicima u Kini.

Ovo je situacija koja se nažalost za kineske, SEA ali i neke evropske timove ponavlja iz godine u godinu, i skoro pa redovno na Major i The International timovima, američke službe imigracije “raskomadaju” neki tim.

Inflame i Monet, igrači LGD.FY kojima ćemo se baviti danas čekaju drugi intervju, i spremaju se za njega, dok je igrač koji je redovno imao problema sa vizom za takmičenja u SAD – “Super”, dobio svoju vizu.

Ko su LGD.FY?

LGD je ogromna kineska organizacija koja je na Dota 2 pro sceni od samog početka. Zbog komplikovanih odnosa kineske scene i višestrukog vlasništva osobe pod imenom LGD Ruru, kineske beskrupulozne biznis-žene, nećemo ulaziti u detalje, ali ogromna organizacija poput LGD gejminga je u određenom trenutku osetila potrebu da pokrene i drugi, mlađi tim, koji je zbog ogromnog potencijala i kvaliteta kineskog tržišta narastao i izjednačio se kvalitetom sa glavom postavom LGD.

Danas su LGD i LGD.FY rame uz rame, smenjujući se kvalitetom, ali se na LGD.FY i dalje gleda kao na “drugu postavu”. Oni to definitivno nisu, ali priča dosta njihovih igrača jeste tako započinjala. U LGD.FY su dovođeni mladi talenti iz kineskih razvojnih timova, i uparivani sa starijim i iskusnijim igračima koji u tom trenutku nisu imali tim po svom izboru.

Upravo zato, predstavljanje LGD.FY ćemo početi jednim veteranom scene.

LFY ddc

“ddc” je prvenstveno veteran LGD Gaming. Sa organizacijom je imao dodirnih tačaka od samog njenog stupanja na Dota 2 scenu, iako su im se nekoliko puta razilazili putevi. A ko je ddc? Na mapi je trenutno pozicija 5, support, ali kao i svi veterani scene, imao je razne rotacije pozicija. Najupečatljiviji je period kada je igrao midlejn, gde smo imali primer da vidimo da ovaj igrač poseduje i fantastične mehaničke sposobnosti.

Trenutno igra “uspavani” stil igrača podrške, gde sa jako skromnim inventarima uspeva da izvede sjajne stvari za svoj tim.

Pored Puppey-a i Kuroky-ja, jedini je igrač na planeti koji će sa početkom TI7, nastupiti na svim The International takmičenjima!!!

U trenutnoj meti igra pomalo zapostavljenu poziciju pasivnog support 5+ igrača, gde dominiraju slabo pokretljivi lejn supportovi, pa mu tako i gankovi izgledaju sporo i tupo, ali verujte nam, nisu spori i tupi, samo su metodični i dobro isplanirani, ponekad i previše obazrivi u izvedbi.

Privatno je izjavio više puta da ga nervira nedostatak ženske publike vezane za Dota 2.

LFY Super

Još jedan veteran kineske Dota 2 scene. Posle početaka u DK Gaming, usledio je i fantastični period u Vici Gamingu(drugo mesto na TI4) ali i avantura sa CDEC Gamingom. Krajem prošle godine je zbog loših rezultata izabrao da bude osovina nove postave LFY, a dobru formu su počeli da pokazuju tek ove godine. Zanimljivo je da je i pored fantastičnih rezultata koje je VG ostvarivao sa njegovom zamenom na midlejnu, nemačkim igračem “Black^”, Super je veličinu pokazao efektivno se i glatko prebacujući na poziciju #1.

Verovatno nikad nije smatran za najboljeg midlejn igrača na planeti, ali sa dugogodišnjim iskustvom može da se nosi sa svakim. To je pokazao više puta kada je nadigrao neka imena poput Ferrari_430 ili RTZ-ja iz perioda kada su oni smatrani za najbolje na planeti. U LFY se uklopio u obazriviji stil igre, što mu odgovara jer voli tanky heroje. Naravno odigraće sve što je potrebno da bi pick radio, ali prava komfor zona za Super-a počinje sa Dragon Knightom ili Alchemistom.

LFY Monet

Najmlađi član LFY i najmlađi kineski igrač sa više od 9000MMR(17 godina). Supertalentovani kineski carryje u vrtoglavom usponu karijere. Iz čak treće postave kineskog T4 tima FTD je ukraden u CDEC akademiju a zatim i u LGD.FY. Sa Superom gradi osnovu tima, jer su očigledno bili zadovoljni izborom na svojim core pozicijama i zadržali ga. Zanimljivo je da se zaista zove po francuskom slikaru impresionisti, smatra sebe umetnikom Dota 2, a tek je na putu da ostvari neke velike Dota 2 uspehe – naravno, ako mu se na putu ne ispreče imigraciona služba SAD i viza, koju nije dobio, iz nepoznatog razloga.

LFY Inflame

“Mali šef” je nadimak kineskog igrača, zbog romantične veze sa ozloglašenom LGD Ruru. Mnogo starija gospođa je samo donekle razlog njegovog nastupa u LFY. Glavni razlog je neosporni talent ovog igrača. U tim je došao na osnovu ranijeg iskustva u igrama sa ddc-em, u ambicioznom projektu LV Gaming. Ovaj projekt je bio zajednička saradnja LGD i VG organizacija, koja je uparila neke sjajne igrače ali nije ostavila neki utisak kao celina. Inflame je izuzetno mehanički sposoban igrač, a odgovaraju mu heroji koji se na offlane poziciji koju igra prepliću sa midlejnom. Balanar mu veoma odgovara u ovom patchu upravo zbog toga. Nema velike internacionalne uspehe, a na vrhuncu forme je upravo sada, i jedino što stoji između njega i nastupa na TI7 jeste upravo viza.

LFY Ah-fu

Apsolutni veteran tima WG.Unity, koji je raskomadan da bi bili popunjeni veći i bolji timovi, prvi je “ukraden” jer su u njemu prepoznali neosporni talent. Kapitenskim sposobnostima je popunio tim koji već ima jednog iskusnog ddc i Super-a, a dodao im je i dozu agresivnosti svojim širokim “SEA” spektrom heroja koje može da odigra. Tu se naravno ističe Earth Spirit ali je ovaj #4 igrač opasan i na mnogim drugim herojima. Nedavni pickovi LFY tima gde se igraju “4 oflejn i pozicija 6” heroji se mogu pripisati upravo njemu, što je pokazalo zaista dobre rezultate sa ostalim igračima. LFY mu prija kao organizacija jer je očigledno individualnim kvalitetom igrača iznad bivšeg WG.Unity, tako da Ahfu tek može da pokaže svoje najbolje lice.

Šta možemo da očekujemo od LFY na TI7?

LFY igra pomalo neuobičajenu Dota 2. Uklopili su se u metu dobro, ali za razliku od dosta drugih timova, kod njih skoro nikad ne možemo videti tri core pozicije. Obično igraju sa zaboravljenom pozicijom 6 u vidu ddc, jednim ili dva “velika” core heroja, i 2-3 #4 heroja. Koliko god to čudno zvučalo, ova taktika im funkcioniše, i pokazali su da mogu dosta. Na jakoj kineskoj sceni su se istakli kao jedan od najbolja tri tima poslednjih meseci. Iako im gank faza ponekad izgleda “tupo” to je ustvari uvek samo deo dobro isplanirane LFY igre. Ako tim ne bude imao problema sa vizama, kao što ih trenutno ima, i ode u punom sastavu na TI7, skoro pa sigurno od njih možemo očekivati neko od top 8 mesta, sudeći po trenutnoj formi.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.