Esports B92.net

Nagradni fond The International 2017 premašio TI6

Ove srede je nagradni fond za najveći Dota 2 turnir i jedan od najvećih svetskih esport događaja, The International 2017, i zvanično prebacio cifru koja je sakupljena prošle godine, i u trenutku dok ovo pišemo ta cifra iznosi 20 818 630 dolara!

Nikola Savić klan rur
Podeli

Nagradni fond za The International 2016 je iznosio 20 700 460 dolara. Ono što je posebon fascinanto, kampanja za prikupljanje novca za nagradni fond će trajati još čitavih mesec dana, a neki smatraju da je moguće da broj dostigne i zaista neverovatnih 25 miliona.

Tako se nastavlja tradicija da nagradni fond za The International raste svake godine, što je posebno upadljivo od kada je Valve uneo 2014. godine sistem da sami igrači i fanovi ulažu u rast nagradnog fonda kupovinom takozvanih kompendiuma unutar same igre koji im daju razne kozmetičke i druge stvari, a zauzvrat deo novca ide u nagradni fond, a deo u prihod Valveu.

Kolika je moć finansiranja same zajednice igrača govori podatak da je “bazični” nagradni fond koji daje Valve 1 600 000 dolara, dakle sami igrači su preko sakupili do sada više od 19 000 000 dolara.

Podsećamo, ove godine ćemo po prvi put u istoriji imati i naše igrače na najvećem svetskom esport događaju, jer su Milan i Uroš neverovatnom upornošću izborili plasman sa ekipom Planet Dog.

Šta mislite, koliku će na kraju cifru dostići nagradni fond za TI 2017? Rast fonda možete uživo pratiti na ovom linku.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.