Esports B92.net

Team Faceless se raspao

Jedan od najupečatljivijih timova SEA Dota 2 scene tokom prošle godine je odlučio da ne igra više zajedno.

SyS KlanRUR
Podeli

Jedan od najboljih SEA timova u protekloj Dota 2 godini se raspao. Ovo ne čudi jer od početka ideja nije bila da se cilja na nešto veliko, već da nekoliko drugara uživa u dobroj atmosferi tima i bez spoljašnjih pritisaka. Raspad tima je potvrdila Tammy koja je bila njihov nezvanični menadžer.

Deril Koh je sjajan momak, omiljen u svetu Dote, i iako se tim sada razilazi, drago nam je da je uspeo u originalnoj ideji – promovisao je Dota 2 i esports u konzervativnom Singapuru, družio se i uživao sa drugarima iz igre, a iskreno, ni uspesi im nisu loši. Osnovu tima su svakako činili Nemac “Black” i sam iceiceicem a lokalni momci iz Singapura i Tajlanda koji su igrali sa njima su svakako izašli na svetsku scenu nastupima u ovom timu.

Početni plan je bio da igraju zajedno godinu dana, a ovaj poduhvat je finansirao lično Icex3 svojim novcem. Da su uspeli da se kvalifikuju na The International, verovatno bi ih taj uspeh održao na okupu, ali ni ovako nemaju za čim da žale. Zaustavljeni su na tek korak od kvalifikacije od, u tom trenutku motivisanijeg tima, Execrationa.

Podsećamo i da je tokom kratkog postojanja Faceless osvojio nekoliko plasmana između 5. i 8. mesta na velikim turnirima poput Kiev Majora i DAC (gde su izbacili Team Liquid sa turnira), kao i četvrto mesto na nedavno održanom The Manilla Masters.

SEA region je sigurno izgubio jedan veliki tim ovom odlukom, a Derilu i ostatku ekipe možemo da poželimo samo sreću u budućnosti.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.