Esports B92.net

Plej-of EPICENTRE turnira je spreman

Najveći CIS centrični turnir prelazi u drugu fazu takmičenja.

SyS KlanRUR
Podeli

Pomalo predugi, pet dana dug uvod u najveći CIS Dota 2 turnir EPICENTRE, koji svoje drugo izdanje doživljava ove nedelje u Moskvi je gotov i sve je spremno za početak plej-ofa.

Kući odmah odlazi Na'Vi(bar im nije daleko) posle poražavajućih 0:8 i mnogo flejma od strane publike, uglavnom zapadne, jer je ova ekipa svoju pozivnicu dobila uz pomoć CIS publike. Pored Na'Vija, loše izdanje je doživeo novi SEA tim na sceni Clutch Gamers koji ovaj LAN turnir nije dobro podneo (0:8), ali i dva mnogo iskusnija tima, Planet ODD (ex-DC, ex-Thunderbirds) i OG, koji su završili grupnu fazu sa 4:6 tj 3:6 skorom partija.

Na drugoj strani, dominirali su LGD.FY i EG, koji sa 4:0 odmah prolaze u polufinale turnira i očekuju pobednike susreta donjeg dela piramide. LGD.FY je unapredio već dobru formu koja je došla prekasno da bi se kvalifikovali za turnire pre Kijeva, ali sada pokazuju koliko ovaj sastav može, dok je u drugoj grupi EG igrao sjajno, a Suma1l je ponovo blistao na midlejnu.

Virtus.Pro i Team Secret su imali po 3:0 u susretima do poslednjeg kola, gde su pali od upravo ovih ranije spomenutih pobednika grupa. Igrač Team Secret, Yapzor, je imao malih zdravstvenih problema (sumnja se na alergiju ali zvaničan razlog nije objavljen) pa su mečevi odloženi, što nije poremetilo zvanični raspored previše. I pored problema, ostvario je najveći broj asistencija po meču od svih učesnika turnira, sa prosekom većim od neverovatnih 13 (u jednom trenutku 19).

Invictus Gaming i Team Liquid su imali polovično uspešne nastupe, pa će upravo sa Team Secretom i Virtus.Pro odlučivati o prolasku u polufinale.

Turnir se nastavlja 09.06. od 12h na twitch.tv kanalima EPICENTRE turnira.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.