Esports B92.net

Evil Geniuses osvaja The Manila Masters

Novi turnir na sceni u izvedbi Mineskija i ESL-a je pun pogodak. Manila Masters je pokazao da je interesovanje u SEA regionu ogromno i da samo nastavlja da raste.

SyS KlanRUR
Podeli

Ovaj put je sve bilo usmereno na gledaoce, od marketinga do zabavnog programa koji je pratio turnir. Titulu je odneo Evil Geniuses vrativši se u Sukob protiv Newbee pošto su ih upravo oni poslali u gubitničku diviziju i u borbu protiv Team NP.

Turnir je donekle protekao upravo u svetlu Team NP koje je OG odmah na startu poslao u loser’s bracket odakle su oni izborili treće mesto i pokazali koliko zaista liče na stari Cloud 9 čak i godinama posle raspada pomenute postave ove organizacije i sa nepunim sastavom.

Oni su poslali kući Team Secret tako da smo videli veliki sukob između Envija i Puppey-a, gde je NP sirovom borbom izvukao 2:1. Usledilo je i rukovanje dva sadašnja kapitena, iako više nego hladno. NP tu nije stao sa iznenađenjima već su sa 2:0 poslali kući i Invictus Gaming koji definitivno nije u formi u kojoj su bili pre Kijeva.

U međuvremenu je Team Faceless poslao kući noviji SEA sastav na LAN završnicama, Clutch Gamers, a onda su po drugi put poslali kući i OG sa velikih LAN turnira. SEA timovi očigledno predstavljaju enigmu za kapitena OG pošto su ga na već tri velika LAN-a iznenadili i nadmudrili pikovima. Upravo je Team Faceless u prvoj rundi imao sjajnu šansu da savlada šampione EG ali im je nedostajalo discipline da prvi meč završe dominantno kako su počeli.

Team NP je poslao kući Faceless, Newbee je u winner’s finalu savladao EG, i sve je bilo spremno za najžešći okršaj turnira – Team NP protiv EG. U pravom Cloud 9 stilu je Team NP krenuo, dominirao, a onda slomio srca svim starim a i novim fanovima ove postave i igrača. Već u trećem meču, posle silnih throws u meču 2, Cloud NP je bio slomljen psihički. EE je postavio novi rekord (negativni) sa 42 ubijena kripa u minuti 15, a EG je obezbedio prolaz u finale turnira.

Tamo ih je sačekao Newbee kom je do tog trenutka samo Team Secret uzeo 1 partiju, ali EG je u novom naletu pobedio sa 3:1 i osvojio prvo mesto Manila Mastersa i 125 000$.

Sledeća stanica za velike timove – EPICENTRE već 4. juna.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.