Esports B92.net

Team NP banovan iz DreamLeague na godinu dana

Zbog drugog uzastopnog odustajanja od lige pre njenog samog početka, Team NP je dobio ban na učešće u DreamHack organizovanim događajima u trajanju od godinu dana.

KlanRUR
Podeli

Podsetimo, ekipa se prijavila i ove i prošle sezone, i odustala od ovog takmičenja u korist nekog drugog i to pre početka njihove grupne faze.

Američki tim je trenutno na Filipinima i očekuje početak Manila Masters turnira, pa je obavestio organizatore da neće nastupiti u mečevima njihove lige.

Kapiten i vlasnik tima EternalEnvy je napisao kako nisu odigrali nijedan meč još uvek i napomenuo ekstremno dug period između potvrde učešća i početka takmičenja.

Iako je DreamLeague poznatije i starije takmičenje, Manila Masters su “opipljiviji” LAN jer nemaju dugu online fazu i nose veću dozu pompe, a trenutno i prestiža sa obzirom na učestvujuće ekipe. Čak je i nagradni fond malo veći, što sve naravno ne opravdava postupke Team NP.

Organizatori su se brzo snašli i doneli odgovarajuću kaznu za ovu vrstu prekršaja, a tu je i zamena koja će nastupiti umesto Team NP – SG-esports.

Ekipe koje se nadmeću u servernoameričkoj diviziji svoje mečeve igraju 30. i 31. maja.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.