Esports B92.net

Dota 2 transfer period u završnici, većina sastava poznata

Trajanje Dota 2 transfer perioda je produženo za dodatna dva dana, ali je većina sastava već "zaključana".

KlanRUR
Podeli

Transfer period u prelaznom periodu između kijevskog mejdžora i The International-a je skoro pa završen. Iako su najveći timovi ranije objavili da, u većini slučajeva zadržavaju stare postave, neke ekipe su čekale poslednje trenutke da objave stabilne postave koje će nastupati za njih sve do kraja avgusta.

Ruska rokada

Rokada iako ovaj put kralj nije zaštićen, već razmenjen između ekipa. “KingR” tj Rinat Abdulin je napustio Team Empire i nastupaće za Effect, dok ga u postavci Team Empire menja Rodjer iz Effect-a. Da li je u pitanju direktna zamena igrača ili je ovaj transfer uključio neku finansijsku nadoknadu ne znamo, ali izgleda nam kao da je ovde Team Empire ekipa koja dobija više u ovom transferu. KingR je dobio zahvalnicu a Rodjer malo bolju šansu da igra dobru Dotu.

Evropska treća liga – “EGM we have to talk”

Popularni meme u kom Loda kikuje EGM-a za svaku sitnicu je realnost. Alijansa već godinama nije svoja ali je sada mutirala u spoj starog imena i novih nada švedske Dote, od originalne postave je ostao samo “večiti” Loda, dok je EGM dobio zahvalnicu i kick. Out with the old, in with the new, Pablo je dobio invite, pa će sledećih meseci postava Alijanse izgledati ovako:

  1. Loda
  2. Limmp
  3. jonassomfan
  4. Pablo
  5. Handsken

Evropski večiti autsajderi

Pomenuti EGM nije dugo čekao da pronađe tim, možda zato što je ova rotacija planirana već duže vreme. SyndereN je davno rekao da već ima tim ali nije objavio ko je u toj postavi, dok je Alijansa u saopštenju objavila da ne brine previše o EGM-ovom budućem timu. Taj tim je dobio sinderensko ime Krešendo (Crescendo) a bez trunke zla verujemo da će postići i sinderenske rezultate. Postavu čine večiti poluprofesionalci i bivše zvezde i želimo im svu sreću u osvajanju 16. mesta na The International – jer im je to sigurno i cilj:

  1. 13abyKnight
  2. Xcalibur
  3. syndereN
  4. EGM
  5. Akke

Ehome u mutnim vodama

Kineska scena i famozni ACE su izopštili iz svoje male korumpirane zajednice još jednu ekipu – ovaj put Ehome(OPET) zbog preuzimanja bivših Wings igrača. Iako sve okolnosti drame na kineskoj sceni nisu poznate, znamo kako je izgledao transfer unutar Ehome. Oni su već imali probleme sa ACE i izgubili jednu postavu zbog tih starih sukoba, ali sada su potpisali ugovore sa ex-Wings y’ i ex- Wings Faith_bian. Oni će upotpuniti mesta koja su nastala prelaskom LaNm-a u Vici Gaming na poziciju trenera i Sen i JDH u tim Eclipse. Poslednji igrač će biti Gardner koji je već nastupao za EHOME pa postava sada izgleda ovako:

  1. Old Chicken
  2. Cty
  3. Faith_bian
  4. Garder
  5. y’

CoL se hvata za slamke

CompLexity nikad nije imao neku ogromnu fan bazu ali i pored toga što Jimmy “DeMoN” Ho vuče dozu slave sa sobom, sumnjamo da će im ovaj potez doneti uspeh kao timu. CoL grca već dugo boreći se da ostane na severnoameričkoj sceni, a DeMoN koji je nedavno dobio kick iz Team Onyx OOPS SADAŠNJEG Digital Chaos htedosmo reći, pronalazi družinu otpadnika baš za sebe.

Postava sada izgleda ovako:

  1. Moo
  2. Feero
  3. melonzz
  4. zFreek
  5. DeMoN

SEA talenti popunjavaju redove

WG.Unity je ostvario uspehe sa starom postavom, ušao u novi ugovor koji se samo izjalovio i doneo im loše, dva sjajna igrača su dobila pozive u novi tim (Ahjit u Fnatic, Ahfu u LGD.FY), a sada su pozvali u svoje redove svoju rezervu Wenn-a i nepoznatog Chyuana. Sa obzirom koliko je SEA region ojačao, ako nije u pitanju buduća zvezda, sumnjamo da će se ovako oštećeni WG.Unity oporaviti ali im želimo sreću.

Pojedinci i promene

747 je posle CoL kicka otišao u Danish Bears.

Tim isGG je preuzet od organizacije Team Freedom.

343 je napustio Mineski, isto je uradio i RagingPotato, kog menja .Arc.

SexyBamboe u SEA Geek Fam umesto Net-a.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.