Esports B92.net

TNC Pro Team i Team Liquid čekaju protivnike

Za sada Liquid i SEA tim izgledaju dominantno na turniru, očekuju protivnike na prvom koraku koji sa sobom nosi direktnu eliminaciju.

KlanRUR
Podeli

Posle dva takmičarska dana, grupna faza na LAN delu turnira u Šangaju, sezone dva StarLadderovog i-League Invitationala, približavamo se raspletu. TNC Pro Team i Team Liquid su dominirali u svojim grupnim mečevima, pa posle postignutih savršenih skorova, sa 4:0, obe ekipe očekuju protivnike u polufinalu.

Na turniru učestvuju direktno pozvani Team VG.J, Newbee, Team Liquid, TNC Pro Team, Team Faceless i Alliance dok su im se kroz kvalifikacije pridružili Invictus Gaming i Vega Squadron. Nijedan predstavnik američke Dota 2 ne učestvuje na turniru.

TNC je u grupama savladao iG sa ubedljivih 2:0 i posle dosta brzih partija, a ovaj tim je i demonstrirao koliko je SEA Dota napredovala šetajući jednu od najjačih kineskih ekipa po mapi i namećući svoje uslove borbe. Sa 2:0 je pala i Alijansa, koja se žestoko branila u finalu, ali laka postavka njihovog tima sa Chaos Knightom kao jedinim “teškim” herojem je poklekla u lejt gejmu i već u drugom meču je Alijansa bila u nemogućnosti da se psihički vrati u meč.

Team Liquid je na drugoj strani ekspresno pregazio Faceless sa 2:0 posle ukupno pedesetak minuta borbe, a videli smo čak i novog Earthshakera kao PA counter u rukama Miracle-a. Možda njegov uticaj na igru nije bio toliko neverovatan, ali je ipak bilo prokleto zanimljivo ponovo gledati Earthshakera i to na core poziciji.

Pala je i Vega Squadron sa 2:0 posle opet samo pedesetak minuta borbe koliko je bilo potrebno Liquidu da pregazi CIS tim, a čak je delovalo da i pauze zbog tehničkih problema traju duže od samih mečeva.

Vega i Alijansa za sada drže druga mesta u grupama, ali rasplet ćemo zaista videti sutra, gde će prvo iG i VG.J, kao i Faceless i Newbee odlučiti o tome ko izlazi na megdan ovim ekipama u borbi za drugo mesto u grupi, i prolaz u polufinale. Na programu je sutra četiri susreta.

Turnir ima nagradni fond od 100 000$.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.