Esports B92.net

Šampioni TI pred doživotnom suspenzijom

Priča kineske ekipe Wings Gaming je davno prošla svoj zenit, ali pretenduje da postavi nove dubine ponora drame i negativnog koje se povezuje sa ovom organizacijom sada.

KlanRUR
Podeli

Šampioni poslednjeg The International, bivši igrači Wings Gaming, koji su na poslednjem Dota mejdžoru nastupili van svoje organizacije i pod imenom Team Random, sada se suočavaju sa doživotnom suspenzijom igranja na području Kine. Barem tako kažu glasine koje cirkulišu, a sa obzirom da ih ove glasine dovode u sukob sa zloglasnim esports udruženjem ACE sa područja Kine, velika je šansa da su tačne.

Podsetimo, igrači su napustili Wings Gaming nekoliko dana pre Kijev mejdžora, i nastupili kao Team Random na turniru. Posle osrednjeg nastupa i za njih neuspeha, i ovaj tim, Team Random se raspao.

Sada imamo vesti da je kineska esports organizacija ACE, koja je u prošlosti bila odgovorna za raspad nekoliko timova, i napuštanje pro scene od strane nekoliko igrača koji su u tom trenutku bili perspektivni, koje je postigla zahvaljujući monopolizaciji tržišta, danas odlučila da banuje doživotno ove igrače od igranja na kineskoj sceni, i turnirima. Svoje odluke ACE obično sprovodi kroz rigorozne metode naplaćivanja kazni timovima koji se ogluše na njihovu naredbu, pa ukoliko čitava kolektivna scena u Kini ne bojkotuje njihovu odluku, igrači Wings Gaming će biti osuđeni na napuštanje regiona, ili napuštanje Dota 2.

Posle raspada tima Random, već smo imali naznake da će četiri igrača napustiti Dota 2 kompetitivnu scenu, ali ova odluka ACE je u svakom slučaju nepotrebno rigorozna i nepravedna. Mnogo toga na kineskoj sceni već nije fer, i odnos organizacija prema igračima podseća na eksploataciju, a moramo ponoviti da su navodni razlog odlaska izgrača iz Wings Gaming neisplaćene premije i obustava komunikacije sa timom od strane organizacije.

Očekuje se reakcija Valve-a, koji je do sada uvek izabrao da se ne meša u interne kineske stvari, ali ovaj put bi možda trebali da stanu u odbranu trenutnih šampiona The Internationala i kineske ekipe koja je ostvarila najveće uspehe još od ranijih zlatnih generacija kineske Dote.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.