Esports B92.net

Yapzor novi igrač Team Secret

Da li je nova rotacija igrača u Team Secret pojačanje ili nagoveštaj unutrašnjeg sukoba?

KlanRUR
Podeli

Mnogi tumače nastup Team Secret na Kiev Majoru kao neuspeh – a kako i ne bi? Secret se plasirao na neodređeno između 9 i 16 mesta tj. izgubio u prvoj rundi eliminacionog dela turnira od ekipe za koju su svi smatrali da je najslabiji učesnik turnira. Subjektivno je raspravljati da li je SG e-sports slab ili ne, ali savladali su Team Secret i to je ono što je bitno.

Ekipa Secreta je naizgled bila dominantna u evropskim kvalifikacijama za ovaj turnir, iako iskusniji prepoznaju koliko je evropska scena bila slaba tokom tih kvalifikacija, a onda su imali i sjajnu seriju uspeha tokom grupne faze gde niko od njih nije očekivao da pobede iG u njihovoj trenutnoj formi, ali pad protiv SG kada je najbitnije je pokazatelj da u ekipi nešto ne funkcioniše.

To prepoznaju u Team Secretu na jedan ili drugi način – ili ne prepoznaju, o čemu ćemo kasnije, ali promena se dešava.

Yaziet “Yapzor” Jaradat je novi igrač na poziciji #4 u Team Secret dok se Puppey vraća na svoje staro mesto, poziciju #5. E sada da se vratimo na prepoznavanje problema. Vlasnik Team Secret jeste upravo Puppey – koji je po mnogima direktan problem neuspeha ove ekipe na turniru. Ležerni pristup koji je čitava ekipa imala posle prve partije protiv SG kao i katastrofalno loš i nelogičan pick u partiji 3(katastrofa koju možete pogledati OVDE) u sistemu gde gubitnik odmah ispada sa turnira ukazuju upravo na to. Sam vlasnik, i kapiten ekipe nije odradio svoj posao.

Ako prepoznaju njega kao problem – Team Secret treba da se raspadne. Ako ne prepoznaju njega kao problem – a krive pieliedie iz nekog razloga, onda imaju mnogo veće probleme. Zašto? Zato što su veoma kvalitetni igrači kao MidOne zaglavljeni sa osobom koja već dugo ne funkcioniše u okviru normalnog ponašanja esportiste, tj Pupana lično, koji ekipu vodi u sunovrat. Dug niz igrača koji su se izrotirali u postavi Secreta donekle govori u prilog tome. I iako jedan RTZ, kuro(primer momka u sukobu sa Team Secret, ne lošeg karaktera) i EE nisu parametar ljudi kojima bismo verovali više nego Pupanu, možda ipak oni nisu bili problem koji je ekipa imala.

Možda nijedna od ove dve izjave nije istinita ipak, i možda su internet glasine u pravu. Glasine koje kažu da je pieliedie mogući novi igrač team NP, jer je danas Eternal Envy nizom tvitova sugerisao da ima čitavu ekipu, a mnogi su njegov tvit sa izvrnutim smajlijem protumačili kao dolazak pieliedie u ekipu.

Opet, ako je uporni, verni, marljivi i ćutljivi pieliedie otišao iz jednog Team Secret, tima koji oduvek govori prestiž, u Team NP kod EE kao saigrača, gde sve vrišti “nesigurnost” onda je možda Secret i u gorem problemu nego što nam se čini. Kako god, za sada je jedino sigurno sledeće – nova postava Team Secret je:

  • MP
  • MidOne
  • KheZu
  • Yapzor
  • Puppey

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.