Esports B92.net

OG su šampioni Valve Major turnira po četvrti put

KlanRUR
Podeli

OG su novi šampioni Kijev Majora i jedini tim koji je uspeo da osvoji ČAK ČETIRI titule na ovim prestižnim dešavanjima. Oni su osvojili 1 000 000$ i uradili nezamislivo na domaćem terenu za Virtus.Pro.

Posle četiri fantastična ali i iscrpljujuća mečeva, ekipe su izgledale podjednako sa rezultatom 2:2 ali je pobednik mogao biti samo jedan. OG je imao čvršće nerve i posle maratonskog dana za obe ekipe je smogao snage da pobedi 3:2. Početne taktike su ispucane, ekipe su izmenile uloge u izboru Warlocka koji je bio omiljeni support plejofa, a onda je Virtus.Pro odlučio da skine rukavice i izabere do tada na turniru neviđenu Enchantress, i postavu balansiranu oko Alchemista.

Ovaj gambit im se početno isplatio, napravili su ogromnu i stabilno rastuću razliku, izgledalo je da imaju meč u džepu a onda je u jednom jedinom okršaju sve to palo u vodu, i OG je kombinacijom strpljenja, upornosti i sreće preuzeo stvar u svoje ruke.

Mnogi će reći da je VP bio previše oprezan i predugo odbijao da pritisne T3 kule, a verovatno će se i RAMZES666 kajati što je pogrešio sa itemizacijom u kasnijem delu meča, ali Virtus.Pro je odigrao sjajan turnir i imao više nego realnu šansu da pobedi. CIS ekipama i dalje fali psihička čvrstina ali sa obzirom da je samo jedna ekipa iz regiona došla na turnir, ovo je sjajan rezultat.

Ispod možete pogledati peti meč finala, a sutra možete očekivati veliku galeriju koju je naš Miloš “FearSC” Krstić napravio tokom turnira u Kijevu.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.