Esports B92.net

Drugi takmičarski dan u Kijevu u svetlu poraza Team Secret

Posle jutarnjih uzbuđenja između Faceless-a i TNC, i uspavanke na mečevima Team Random protiv OG, i EG protiv Thunderbears, na samom kraju dana nas je dočekalo najveće iznenađenje turnira. Team Secret je izgubio 1:2 od novajlija na LAN turnirima SG e-sports.

KlanRUR
Podeli

Iako je današnji takmičarski dan Dota 2 mejdžora počeo iznenađenjem u kom je ekipa Team Faceless izbacila TNC Pro Team koji je mnogo bolje odigrao grupnu fazu, rasplet koji se desio u poslednjem susretu dana između Team Secret i SG e-sports se niko nije nadao.

Čak i oni najobrazriviji su računali na sigurnih 2:0 za evropsku ekipu i odustali od gledanja mečeva. Prva partija nas je donekle u to i ubedila. Već tokom druge pick faze je izgledalo da se Team Secret omakao jedan pogrešan pick. Iako je Vengeful Spirit i Spiritbreaker stari kombo dobro poznat iskusnijim kapetanima, nije uobičajeno da VS bude core pozicija. A sve je na to ukazivalo. Posledično, Team Secret picku je nedostajalo sve.

Niti je timska borba bila naglašena kao ideja, niti push, niti single target, jednostavno je tokom čitavog meča izgledalo kao da Secretu nedostajao jedan core. Par grešaka je rezultiralo da čitava njihova igra padne u haos iz kog se nisu mogli izvući gubeći borbu za borbom, i ukupni skor je na kraju bio 42:15. Brazilski tim je otišao na pauzu sa osmehom na usnama zadovoljan jednom pobedom na glavnom stejdžu turnira a fanovi su verovali da će se Secret bez teškoća vratiti i pobediti treći meč.

Pokazalo se međutim ono što je dugo evidentno to jest da je Puppey sam svoj najveći neprijatelj. Protiv postave SG e-sports koja je vrištala “timska borba, timska borba” Puppey je izabrao nesinergične heroje koji zavise od uspešnih gankova, a koliko mu se to odbilo o glavu govori i podatak da je support postava Secreta imala skor 2:20 i 10 000 golda posle skoro 60 minuta meča. Ukupan skor je opet bio 40:15, a tužno su izgledala kretanja po mapi nesinergičnih Timbersaw i Beastmastera, ili Io i Bounty Huntera.

Protiv ovog neozbiljnog pristupa, SG e-sports je pokazao da ume da odigra svoju timsku i kontrolisanu igru. Nisu previše poleteli u agresiju momci iz Brazila iako je sve govorilo da su mnogo dominantniji tim na mapi, i nagrađeni su za svoj pristup. Konačan rezultat SG e-sports 2:1 Team Secret je realno stanje odigranog susreta i iako je često nemoguće krivicu pridodati pojedincu, Puppey je najveći krivac večeras bez ikakve sumnje.

Ostatak teksta pogledajte na KlanRUR-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.