Esports B92.net

Newbee je opet šampion DPL lige

Gotova je i treća sezona najveće kineske lige a ekipa Newbee je zadržala titulu u svojim rukama!

KlanRUR
Podeli

Ekipa Newbee je pobednični izašla iz borbe šest najboljih ekipa Dota 2 Professional League sezone 3. Oni su ovom titulom ponovili uspeh iz sezone 2 kada su bili bolji od iG u finalu.

Zbog slabijeg seeda posle grupne faze u kojoj su završili kao četvrti oni su odigrali sva tri kola plejofa. U finalu su se susreli sa LGD Gaming koji je imao identičan put do finala kao Newbee, i do samog finala nije postojala razlika između ovih ekipa u skoru partija. Kroz grupe su obe ekipe prošle sa 5-6-0 i bez izgubljenih rundi, a u plejofu su obe ekipe startovale iz donjeg dela bracketa.

LGD Gaming je u finale došao savladavši iG.Vitality 2:1 i Vici Gaming 2:0, dok ne Newbee savladao Team VG.J sa 2:0 i Invictus Gaming sa 2:1.

U samom finalu je Newbee pobedio 3:1 LGD koji ih je iznenadio samo u trećoj partiji nošen pickom koji diktira snažan push. U četvrtom finalnom meču Kaka je odigrao Pudge-a fantastično iznenadivši ekipu LGD-a i Newbee je uspešno zatvorio seriju.

Pobednicima je pripali oko 33 000$ dok su se drugoplasirani zadovoljili sa 18 000$ a pored uspostavljanja organizovane lige za kineske timove veliki uspeh DPL ove sezone je sigurno i kvalitetna priprema njihovih timova za Kijev Major koji počinje za samo nekoliko dana, a Kinu će u Kijevu predstavljati upravo Newbee, Team VG.J, iG.Vitality i iG.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.