Esports B92.net

Virtus.Pro je prvi tim sa pozivnicom na Summit 7

Šampionu prošlog Summita je bila zagarantovana pozivnica ali se situacija zakomplikovala u SEA regionu.

KlanRUR
Podeli

Opušteni američki turnir je još uvek daleko (14-18. jun) ali je ekipa iz BeyondTheSummit studija odlučila da krene sa podelom pozivnica. Naravno prvi na redu su aktuelni šampioni Summita, ruska ekipa Virtus.Pro. Njihova titula krajem prošle godine se poklopila sa njihovim vrhuncem forme, izgledalo je kao da će to biti početak dominacije ove mlade postave ali se pokazalo drugačije. (5-8. mesto u Bostonu, ispadanje sa DAC kvalifikacija itd).

Naravno, Virtus.Pro ima svoje mesto na Summitu 7, a to je i BTS objavio danas.

U ostatku vesti vezanih za Summit 7, SEA kvalifikacije su završene bar što se tiče grupne faze, i veliko iznenađenje se odnosi na tri favoritizovane ekipe, Team Faceless, Fnatic i Mineski.GG koje su zajedno sa Geek Fam ispale odmah u grupnoj fazi. Team Faceless je svoju lošu formu pokazao na DAC, neko bi mogao reći da su izbacili Team Liquid ali u realnosti – Team Liquid je izbacio sam sebe sa turnira.

Mineski je svojom novom postavom ciljao na sam vrh SEA scene ali očigledno da ekipa još uvek ne funkcioniše. Isto se može reći i za na papiru prejaki Fnatic koji je odigrao tužnih 1-4, a čak i Geek Fam koji je dobro igrao pre samo mesec dana je poklekao.

Umesto njih, u bracket fazu takmičenja su prošli timovi Clutch Gamers, HappyFeet, TNC i WG.Unity pa ćemo ekipu kvalifikovanu iz SEA dobiti iz ovog društva.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.