Esports B92.net

Završena prva faza takmičenja na DAC 2017

KlanRUR
Podeli

DAC 2017 je iz različitih razloga poseban ekosistem Dota 2 – u veštačkim uslovima i postavci gde 6 domaćih kineskih timova igra protiv 6 ekipa vrhunskog kvaliteta, za pozamašnu nagradu, ali mnogo više uključenog prestiža, naravno da ćemo dobiti sjajno takmičenje. Kada u sve to uključimo da je Dota 2 doživela najveće promene od svog nastanka kroz patch 7.00, kao i da je ovo poslednja velika LAN provera za timove pred Kijev Major, najveći Dota događaj ovog proleća, razumljivo je i zašto neke ekipe naizgled igraju ako ništa drugo – čudnu Dotu.

Sistem diktira da dve grupe od po 6 takmičarskih ekipa nagrade 4 ekipe (2 iz svake grupe) direktnim mestima u top 6 učesnika turnira, dok ostalih 8 ekipa ide u direktne Bo1 okršaje za opstanak, koji ih “prosleđuju” u Bo3 loser’s bracket sistem. Sama postavka je po sistemu “nekom majka, nekom maćeha” a videlo se i koje ekipe su to ozbiljno shvatile – posle tri takmičarska dana iz grupa su pobednički izašli OG, Team Empire, Invictus Gaming i Newbee.

OG je mleo protivnike i levo i desno i bez izgubljene partije došao u poslednji susret protiv VG.J, kojima su prepustili jednu partiju i jedan bod, ali podsetimo da je na StarLadderu VG.J takođe savladao OG tako da nije u pitanju samo nevažnost meča.

Team Empire je u grupi A vodio hrabru borbu i dokazao da CIS ekipe nisu samo nekada bile “chinese slayers” već su to i sada – izgubili su samo od OG a remizirali su sa Wings gaming, odnoseći pobede nad druge dve kineske ekipe.

Sa druge strane, Team Faceless je ukupno odigrao 2:8 u partijama, izborivši se za samo dva remija. Faceless se pogotovo mučio sa pickovima praveći neke jako upitne odluke, a videćemo da li će se izboriti za opstanak na turniru.

U grupi B, IG je ostao neporažen, remizirajući sa “bratskim” timom IG.Vitality i Team NP – BurNing je i dalje čudovište od kerija a Boboka nam je odgovorio na mnoga pitanja postavljena u ovom tekstu dokazujući koju količinu haosa može da unese Monkey King na poziciji 4.

Pored njih Newbee se izborio za 2. poziciju u grupi, a ostatak grupe je bio festival haosa, misspickova, throwova i razočarenja. Nije se znalo ko više stresa izaziva fanovima, EG, Team Liquid ili Team NP, a na kraju je Team Liquid u doigravanju izborio treću poziciju protiv Team NP.

Ispod možete pogledati raspored i susrete u plejofu turnira:

Prvo će u opuštenijoj atmosferi, znajući da su top 6 na turniru, snage odmeriti OG i Newbee kao i IG i Team Empire, a zatim slede Bo1 mečevi na ispadanje između ekipa koje su u grupama igrale slabije, biće jako zanimljivo gledati okršaj Wings i EG, a videćemo kakav će trenutak imati Team Liquid protiv daleko inferiornijeg Team Facless – pošto su obe ekipe imale jako loše momente na turniru. Naravno, čak i kada im ide stvarno loše, sumnjamo da Team Liquid može da izgubi ovaj susret.

Takmičenje se nastavlja 1. aprila.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.