Esports B92.net

MTV će prenositi prvu indijsku eSports ligu

KlanRUR
Podeli

Izgleda da je indijski biznismen Roni Skruvala o kom smo već pisali ranije odlučan da podigne nivo na kojem je eSports u Indiji. Ne odustaje od svoje zamisli da pokrene CS:GO i Dota 2 ligu u Indiji, pod nazivom UCypher League, a sada dodatnu težinu tome dodaje i odluka da se mečevi ove lige prenose dnevno na MTV u Indiji, kao i na Twitchu i YouTube Gaming.

Redak je prizor u eSports svetu videti da Twitch i YouTube Gaming sarađuju i prenose identičan sadržaj ali očigledno je da je Indija nedostupni dijamant u eSports svetu, sa ogromnom populacijom i neiskorišćenim tržištem. Sigurno pomaže i činjenica da je Skruvala odlučio da uloži i više od početnih 15 miliona $, pa je tu očigledno komad kolača za svakoga.

UCypher League će imati nagradni fond od 76 000$ za CS:GO i Dota 2, odvijaće se dva puta godišnje a u njoj će učestvovati po šest timova za početak. Skruvala odlučno naglašava da ostaje pri starom planu i da neće dozvoliti prodaju timova dok se ne izgradi zdrava okolina za igrače ali i posmatrače, i dok se ne privuče publika.

Biznismen je izjavio i da već dugo želi da pokrene ovu ligu ali da su tek skorašnja unapređenja infrastrukture u Indiji to omogućila.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.