Esports B92.net

Dota2: rezultati DAC kvalifikacija

KlanRUR
Podeli

U jučerašnjim odlučujućim mečevima kvalifikacija za Dota Asia Championship 2017. skoro pa da i nije bilo iznenađenja. To ne znači da se nije igrala dobra Dota, naprotiv, samo su trenutno stabilnije i iskusnije ekipe uspele da iskoriste svoje iskustvo i prođu dalje.

U jutarnjim časovima samo je SEA region bio aktivan, Mineski i WG.Unity su poprilično lako i sa 2:0 savladali Rex.Regum i Next Generation.

Usledili su mečevi u CIS regionu, serija između Team Spirit i LQ je izgledala podjednaka ali je u trećem gejmu posle 1-1 usledio krah LQ gde je Viper+Vengeful core combo Spirita pregazio LQ za 14 minuta. Vega i Comanche su vodili mnogo ujednačeniju borbu u dugačkoj i napornoj seriji sa 3 podjednaka gejma, a posle početnih 1:0 za Comanche, Vega je uzela seriju sa 2:1.

Zatim smo imali vrhunac dana u evropskim kvalifikacijama gde je Na’Vi igrao protiv Team Secret, a Alliance protiv C9. Posle pick faze i prvih minuta meča, izgledalo je da Na’Vi neće biti kažnjen za Ursa pick koji na papiru nije radio, Pajkattov tim je poveo u killovima i kontroli mape ali već desetak minuta kasnije je Team Secret pomoću Meduse počeo da kažnjava ovaj misspick i lako završio game.
U sledećoj partiji je Team Secret poprilično ujednačeno vodio borbu sa Na’Vijem koji je drastično promenio pick i pristup, ali je Secret bio stabilniji i uzeo seriju sa 2:0.

Alliance i C9 su posle početnih i podjednakih 1:1 ušli u treći gejm, pick C9 koji je izgledao malo “raspareno” je jednostavno razorio early game Alijanse i izgledalo je da će brzo završiti sa susretom, ali su se Loda i drugari konsolidovali i odveli seriju u 65 minuta one man show nastupa Babyknighta protiv čitavog tima Alijanse. Nezahvalno je reći tako, ali ostatak tima C9 je zbog picka mogao da bude samo podrška apsolutno monstruoznom Shadow Fiendu u rukama Babyknighta, i posle mnogo muke Cloud9 je konačno priveo partiju kraju i prošao dalje, postavljajući kraj dominaciji jednog tima na prostoru nordijskih zemalja.

U večernjim satima smo mogli pogledati američke susrete, gde je Onyx opravdao svoj igrački potencijal lakom pobedom od 2:0 protiv SG, a Digital Chaos je uzvratio sa 2:0 WanteDu i osvetio se za izgubljenu seriju od pre par dana.

Već u prvom gejmu je postalo jasno da je DC ozbiljan i Misery i W33 su razorili QO. Jednostavno Lone Druid pick na midu u rukama QO je toliko kažnjen da je do kraja partije bio manje više irelevantan i završio je meč sa 11 smrti. U drugom meču je izgledalo da je WanteD mnogo solidniji, magije su prštale levo i desno, ali je Resolution na Terrorbladeu jednostavno izmakao iz kontrole PPDevoj ekipi i pregazio ih.

Sve u svemu, zanimljiv dan. Danas nas očekuju mečevi bracket dela kvalifikacija, Team Faceless je u SEA već pobedio sa 2:0 Mineski, trenutno se igra TNC protiv WG.Unity a danas još možete pogledati evropske susrete B)ears vs C9, i Team Secret vs Team Liquid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.