Esports B92.net

Domaći EPG izgubio od VP na startu DotaPit LAN finala

KlanRUR, Veljko Vuković
Podeli
Foto: screenshot/Twitch
Foto: screenshot/Twitch

U prvom meču DotaPit Season 5 LAN finala u Splitu susreli su se Virtus.Pro i domaći predstavnik Elements Pro Gaming. Ruski predstavnik za koga se govorilo da je izgubio momentum posle poraza od Evil Geniuses na ESL One Genting, je savladao naš tim sa 2-0 i obezbedio mesto u polufinalu takmičenja.

Prva runda meča trajala je samo 17 minuta, u kojoj je Virtus.Pro iznenadio Elements Pro Gaming sa poslednjim pikom Omniknight heroja koji je pomutio planove domaćeg tima. Postavljen u oflejnu, 9pasha je na ovom heroju nesmetano zgrtao zlato da bi se kasnije pridružio timu koji je već ostvario značajnu prednost višestrukim eliminacijama Shadow Fienda u srednjoj stazi. Ovakav razvoj situacije je dozvolio da se Luna nesmetano razvije i da sa uspostavljenom kontrolom mape Virtus.Pro osvoji prvu rundu u kratkom roku.

U drugoj rundi Virtus.Pro je izabrao defanzivni duo podrške - Shadow Demon i Omniknight koji su imali zadatak da čuvaju Sniper heroja. Sniper je izabran kao jedan od boljih odgovora na agresivnog Outworld Devourera koga je izabrao Elements Pro Gaming. Domaći tim je takođe izabrao i Disruptor i Earth Spirit heroje koji su imali zadatak da kontrolišu sukobe. Posle dobrog starta Elements Pro Gaming je izgubio prednost kada su igrači podrške ruskog tima dobili svoji ultije. EPG je uspevao da dobije okršaje kada je napadao sa više strana ali je izgubio svaki okršaj kada su se dva tima direktno sudarila. Posle neuspešnog osvajanja Aegisa, iako su prethodno eliminisali većinu Virtus.Pro igrača, Elements Pro Gaming je izgubio kontrolu nad mapom. Virtus.Pro je do pobede u drugoj rundi došao u 32 minutu, posle eliminacije domaćeg tima u Dire oflejnu.

Elements Pro Gaming prelazi u donju polovinu plej-of tabele gde će se za opstanak na turniru boriti sa timom koji izgubi u susretu OG vs Invictus Gaming.

Izvor: KlanRUR.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.