Esports B92.net

CS:GO – Cloud9 najbolji na IBP Masters

Američki tim Cloud9 osvojio je titulu na iBUYPOWER Masters turniru pobedivši u finalu ekipu Renegades.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Turnir je okupio 8 ekipa raspoređenih u dve grupe u kojima se igralo po švajcarskom sistemu. Pobednik grupe A bio je tim Renegades koji je u grupi savladao upravo Cloud9 16:14. Iz grupe B dalje su prošli Liquid i OpTic Gaming.

U polufinalu, kassadov tim je neočekivano lako pobedio OpTic, dva puta po 16:7 (Cache i Overpass). U tom meču se istakao in-game lider i AWP igrač Nifty, koji je imao ukupan skor 55-25, dok je u ekipi Zelenog zida jedino allu završio sa negativnim skorom.

Drugi polufinalni par nam je doneo meč između Liquida i Cloud9. Liquid je dobio Inferno 16:3, a istom merom uzvratio je autimaticov tim na Overpass – 16:5. Odlučujući je bio Cobblestone, gde je rezultat bio neizvestan, ali je početkom drugog poluvremena Cloud9 napravio osetniju prednost i na kraju slavio 16:11.

Mirage je bila prva mapa finala, a Cloud9 je imao odličnu CT stranu gde su uzeli 10 rundi. Kako su dobili pištolj rundu drugog poluvremene, Amerikanci su se dodatno odlepili i nije bilo problema da privedu meč kraju – 16:6. Usledio je Train koji je bio daleko neizvesniji, posle 9:6 za Renegades na CT strani, isti broj rundi uzeo je i Cloud9, pa smo otišli u produžetke. Tamo je Cloud9 uzeo prve 3 runde na CT strani, a potom i još jednu koja im je nedostajala za titulu.

U pobedničkoj ekipi se istakao Stewie2k, dok je kod Renegades jedino NAF bio na visini zadatka. Ono što je presudilo je sigurno loša igra jks-a tokom većeg dela turnira, od koga smo navikli da gotovo uvek bude najbolji igrač tima.

Ovom pobedom, Cloud9 je osvojio 50 000 dolara, Renegades nosi kući 25 000, dok je preostalim ekipama ukupno pripalo 25 000. Najmanje su dobili CLG i Luminosity koji nisu ostvarili nijednu pobedu, ali su zaradili 1 250 dolara.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.