Esports B92.net

CS:GO – OpTic ispred SK u ESL NA Pro Ligi

Osim za evropski kontinent, završena je grupna faza ESL Pro Lige za Severnu Ameriku, a OpTic se našao na vrhu tabele, ispred SK Gaminga.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Nakon 26 odigranih mečeva, završena je online faza jednog od najvećih takmičenja godine. Na turniru je učestvovalo 14 ekipa sa područja Severne Amerike, od kojih je 6 prošlo na LAN završnicu u Danskoj. Svi timovi su odigrali međusobne mečeve, i to po 2 mape, gde se svaka mapa računala kao novi meč.

Najbolji tokom tromesečnog turnira je bio OpTic Gaming, koji je u samoj završnici dva puta pobedio SK i prestigao ga na vrhu tabele. Zeleni zid je na kraju završio sa skorom 20-6, dok su Brazilci imali 18-8. Kao prvi u grupi, OpTic će biti nosioc grupe u LAN završnici i biraće timove koji će se priključiti suprotnoj grupi.

Osim pomenute dve ekipe, u Dansku putu NRG, Liquid, Misfits i Luminosity. Najveće iznenađenje je ispadanje Cloud9, dok je i Renegades plasiran jako loše na tabeli. Već se navikavamo na slabe partije izmenjenog tima Immortals, pa su oni 12. mestu sa samo 9 pobeda. Standardno, najlošija ekipa u NA regionu je Ghost, koji je ostvario 4 pobede.

Timovi koji nisu uspeli da budu iznad crte dobijaju novčane nagrade. Najviše će zaraditi CLG i Cloud9 koji dobijaju 27, odnosno 23 hiljade dolara, dok će poslednje plasirani Ghost dobiti 4 000 dolara. Ekipe koje su na tabeli zauzele od 7. do 11. mesta imaju zagarantovano mesto u novoj ESL Pro Ligi, Immortals i Rogue će mesto u sezoni 7 morati da traže kroz kvalifikacije, dok će Ghost biti poslat u ESEA ligu.

Sledi LAN završnica u gradu Odense, Danska. Šest timova NA regiona će se spojiti sa 6 timova iz EU regiona, te će 12 ekipa biti raspoređene u dve grupe. Po jedan najbolji tim sa oba područja biće nosilac grupe i formirati grupu protivnika. Finalni turnir na programu je od 5. do 10. decembra, a nagradni fond iznosti 750 000 evra. Kompletna lista timova u Danskoj izgleda ovako:

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.