Esports B92.net

CS:GO IeSF – Rusija svetski šampion!

Ekipa forZe, koja je branila boje ruske zastave, bila je najbolja na IeSF CS:GO svetskom šampionatu, pobedivši u finalu ekipu Nexus!

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Turnir je brojao 16 ekipa, raspoređenih u 4 grupe, a zanimljivo je da smo imali prilike da vidimo timove iz Gruzije, Južne Afrike, Azerbejdžana, Izraela. Doduše, te ekipe nisu imale previše uspeha. Nakon grupne faze, gde su sve ekipe igrale međusobno, usledila su četvrtfinala.

Rumunski Nexus je savladao Chiefs iz Australije, švedski duttdutt je pobedio finski sastav HAVU, MVP PK iz Južne Koreje je bio bolji od Uniquestars (Izrael), dok je šampion turnira izbacio kineski Eclipse. U polufinalu, forZe je lako sa 2:0 savladao MVP PK (16:5 Train, 16:11 Inferno), dok je Nexus pravio preokret protiv ekipe duttdutt (11:16 Cache, 16:9 Mirage, 16:10 Overpass).

Čekao nas je duel za treće mesto, koje je donosilo nagradu od 3 600 dolara, a u tom meču je tim MVP PK bio bolji od švedskog duttdutt. Južnokorejci su dobili Train 16:11, potom izgubili Inferno 16:9, da bi na Cobblestone bili bolji 16:12.

Čekalo nas je još samo finale, gde su se zasluženo našli Nexus i forZe. Prva mapa je bila Train, nijedna ekipa nije pravila veće prednosti, ali je završnica ipak pripala Rusima, 16:13. Nakon odlične CT strane, Nexus uzima Mirage 16:10, a istakli su se XELLOW i jaxi koji su imali 30 odnosno 28 fragova. Odlučujući je bio Cobblestone, forZe je na poluvremenu vodio 9:6, a na CT strani su uspeli da odbrane stečenu prednost i pobede 16:10. Na trećoj mapi su se istakli facecrack i almazer koji su imali 28 i 27 fragova.

Ovom pobedom, Rusi su osvojili 9 000 dolara, dok Rumuni kući nose 5 400 dolara. Konačan poredak svih timova izgleda ovako:

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.