Esports B92.net

CS:GO - BD ponovo neuspešni u finišu kvalifikacija

Ekipa Binary Dragons pokušala je da se kvalifikuje na manji ruski turnir TNA Challenge Cup, ali su u samom finišu poraženi od Spirit Academy.

Podeli

Počeli su protiv Rumuna Nexus Gaming, pobedili su 2-1 (16:4, 13:16, 16:6) i došli do polufinala gde ih je čekao danski LPSP!. Ova dva tima su se ranije već sastajala, u otvorenim kvalifikacijama za EU Minor, gde je naša ekipa takođe bila neuspešna. Tada je BD pobedio LPSP 2-0, a sada se rezultat ponovio.

Međutim, u finalu su igrali sa Spirit akademijom, koja je ranije pobedila Tengri 2-1. Prva mapa otišla je u produžetke, gde je Spirit uspeo da dođe do potrebnih rundi i pobedi za vodstvo u finalu. Na drugoj mapi Spirit je na poluvreme otišao sa minimalnim vodstvom od 8:7, ali su zato u drugom odigrali dosta bolje i zatvorili meč 16:11 za 2-0 u finalu.

TNA Challenge Cup igra se od 3. do 5. novembra u TatNeft areni u Kazanu. Deset timova bori se za nagradni fond od 20 000 dolara, a trenutno se zna da učestvuju: Spirit Academy (pobedivši BD, online kvalifikacije), FiRENATiON, WJ i AZZERS (timovi iz azerbejdžanskih kvalifikacija), Nemiga Gaming, TankPauk i SHIPACHI.

Timovi su definitivno manje poznati, ili bolje reći nepoznati, nagradni fond je manji, a Binarni Zmajevi su još jednom propustili kvalifikaciju na nekom turniru. Putovanje u Rusiju ne bi škodilo, svakako bi bili favoriti za osvajanje, ali put im je preprečio Spirit Academy.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.