Esports B92.net

Profesionalci o mapi koju će zameniti Dust 2

Redizajnirani Dust 2 je izašao prošle nedelje u beta verziji igre, pa se sve više priča o povratku u aktivni map pool, a glavna dilema je koja će mapa biti zamenjena.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Čuvena mapa još uvek trpi prepravke, i dalje se testira, a igrači redovno ukazuju na bagove koji trebaju biti ispravljeni. Sve pohvale za Valve što pridaje više pažnje zajednici igrača i pravovremeno reaguje na ukazane probleme.

Sav uloženi trud je sa ciljem da mapa bude što bolja kada uđe u zvaničnu verzjiu igre i vrati se u aktivni map pool. Međutim, pitanje je kojoj mapi je potreban redizajn, odnosno koja mapa će biti izbačena iz aktivne rotacije. Najviše se “tipuje” na Cache i Mirage, međutim među profesionalcima se čini da su Cobblestone i Nuke najveći uljezi u sadašnjem map pool-u.

Stewie2k je izrazio želju da to bude pomenuti Cobble i Cache, dok njegov saigrač autimatic misli da treba izbaciti Nuke. Dev1ce je takođe naveo Cobble, kao i Olofmeister. Analitičar Moses se složio sa većinom igrača. U intervjuu je učestvovalo još nekoliko igrača, a kompletan snimak možete pogledati ispod.

Dosta igrača navelo Nuke, jer je CT strana suviše favorizovana, ali je tačno i to da timovi ne ulazu previše truda u savladavanju ove kompleksne mape i čest je ban velikog broja timova. Mapa jeste složena ali to daje prostor za nove taktike, za razliku od Cache koji je odavno postao “rutina”, ili Cobble koji većina timova igra na isti način, i nije previše optimizovana.

Koja mapa je vama najneomiljenija iz trenutne rotacije i smatrate da joj je potrebna prerada?

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.