Esports B92.net

CS:GO – FaZe skinuo SK sa trona!

Kao osvajači ESL One Njujorka i ELEAGUE Premier turnira, evropska talentovana mešavina zasluženo se popela na prvo mesto HLTV rang liste!

Stefan Ilić KlanRUR
Podeli

Oba pehara pokupio je tim super-zvezda, osvojili su Njujork i Atlantu. Tim Nikole ‘NiKo’ Kovača je sada prvi na HLTV rang listi, i to vrlo zasluženo. Pokazali su čvrstu igru punu samopouzdanja, a retko ko im se mogao suprotstaviti. Kada je objavljen novi sastav FaZe-a, bilo je puno onih koji su sumnjali u timsku igru ekipe pune zvučnih imena. Ali, pokazali su suprotno, dokazali su da njihovi transferi nisu bili uzaludni.

Skinuli su SK Gaming sa prvog mesta, brazilski tim koji je na vrhu bio od 12. juna. Nisu u najboljoj formi trenutno Brazilci, ali u jednom periodu bili su kao nekada fnatic, nepobedivi. Prošlo je godinu i po dana od kad je olofmeister bio broj jedan sa fnaticom. Sada, kada oko sebe ima gomilu mladih talenata, Olof Kajbjer se vraća na prvo mesto! SK nije uspeo da dođe do ELEAGUE finala, što je dosta doprinelo nijhovom padu.

Astralis se popeo na drugo mesto, a tome je pomoglo finale sa klanom FaZe na ELEAGUE turniru. Jesu izgubili, ali su bar dobili poene na HLTV listi. Sada su i oni iznad SK Gaminga, koji je na pomenutom turniru završio vrlo rano (9-12). Pre toga, ESL One Njujork takođe nije bio sjajan za njih, s obzirom da su završili četvrti. Danski tim je završio treći na PGL Major u Krakovu i to je dodalo dosta bodova.

Moramo pomenuti da su Ninjas in Pyjamas pali za jedno mesto, iako svi veruju da ne trenutno ne zaslužuju biti u top 10 timova. Na’Vi je takođe doživeo pad, i nisu skorije zapaženi na nekom turniru. Definitivno je Na’Vi izgubio značaj na sceni, kao što je i NiP. Cloud9 i Gambit su napredovali za po jedno mesto, a Cloud9 za dva.

Videćemo koliko će se dugo zadržati FaZe na krovu sveta, a uskoro počinje i Epicenter koji možda izmeni stanje na tabeli. Da li je na red došla FaZe vladavina posle duge dominacije Brazilaca i Šveđana?

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.