Esports B92.net

CS:GO VIP Adria – Locastic upisao prvu pobedu!

Četvrto kolo Vip Adria lige je završeno. Meč između Binary Dragons i Ripple Esports je odložen zbog učešća BD-a na Hellcase kupu, tako da su tokom protekla dva dana odigrana samo tri meča.

Luka Savić KlanRUR
Podeli

Squared – proWince

Prva mapa četvrtog kola bila je Inferno. Squared je osvojio prvu pištolj rundu ovog okršaja, ali je proWince odgovorio u narednoj, eco, rundi. Iako je proWince izgledao kao tim sa momentumom, Squared je taj koji je vezao narednih deset rundi! Shev i ekipa su na pauzu otišli sa impresovnom prednošću od 12-3. U narednom poluvremenu osvojili su pištolj rundu i samo zacementirali prednost sa poluvremena. proWince je pokušao da prikupi što više rundi pre nego što je izgubio prvu mapu 7-16.
Na drugoj mapi – Cobblestone, proWince je eksplozivno počeo 6-0. Ubrzo zatim Squared je odgovorio sa svojih 6 i na pauzu tim je otišao sa vođstvom 8-7. proWince nije uspeo ni da se upiše u drugom poluvremenu, Squared osvaja osam uzastopnih rundi, završava mapu 16-7 i obezbeđuje nova tri poena za sebe. Najbolji igrač na terenu bio je hrvatski Matija ”NyX” Jovanović koji je tokom dve mape imao 47 ubistava.

Resistance – Locastic

Resistance je rutinski ritejkovao prvu pištolj rundi na mapi Mirage, Locasticu je bilo dosta da gubi i odlučili su malo da zapnu. Hrvatski tim nije dozvolio Resistancu da veže dve runde tokom poluvremena i na pauzu su otišli sa prednošću od 11-4. U drugom poluvremenu su ponovo izgubili pištolj rundu, ali ih to nije sprečilo da zatvore Mirage 16-6.
Drugi meč je bio zanimljiviji. Locastic je osvojio prve tri runde Inferna, pre nego što je Resistance odgovorio sa svoje dve. Mariuchii i ekipa su na T strani poveli protiv ekipe Resistance 9-6. U drugom poluvremenu srpska ekipa je preokrenula meč, vezali su niz bitnih rundi i došli do skora 15-13. Hrvatska ekipa, željna svoje prve pobede, je uspela da izbori produžetke osvojivši poslednje dve runde regularnog toka meča. U produžetcima Lobanjica i ekipa nisu uspeli da osvoje nijednu rundu, Locastic je zatvorio Inferno 19-15 i osvojio svoje prve poene u VIP Adria ligi.

KlikTech – Zonic

Poslednji meč četvrtog kola bio je susret slovenskog KlikTecha i srpskog Zonica. Na prvoj mapi – Inferno, Zonic je na T strani uspeo da uzme 9 rundi KlikTechu. U drugom poluvremenu obe ekipe su konstantno uzimali jedno drugom runde, da bi kao pobednik izašla srpska ekipa 16-12. U drugoj mapi videli smo preokret u igri KlikTecha, potpuno su ikoristili svoju moć na CT strani Nuke-a, i otišli na poluvreme sa komotnom prednošću od 10-5. U drugom poluvremenu uspeli su da osvoje pištolj rundu, pre nego što je Zonic izjednačio na 13-13. U naredne tri runde slovenski tim je vratio meč u svoju kontrolu i završio mapu 16-13. Treća i odlčujuća mapa bila je Train. Momentum je bio na strani KlikTecha, ali tako nije izgledalo u prvom poluvremenu. Zonic je, nakon izgubljene prve tri runde, vezao sedam rundi zaredom, ali se KlikTech vratio i CT stranu Traina završio sa 7 osvojenih rundi, što nije toliko impresivan broj za ovu mapu. U drugom poluvremenu KlikTech se probudio. Prve četiri runde pripale su Zonicu, ali je u tom trenutku slovenski tim pokrenuo mašinu koja se nije zaustavila, sa 7-12 uspeli su da dostignu rezultat 15-13. Nažalost ispustili su poslednje dve runde, koje su pripale srpskoj ekipi, što je značilo da su do tri poena morali doći preko produžetaka. 37 ubistava UNTOUCHEDa nije bilo dovoljno da Zonic ostvari pobedu, pali su u produžetcima 17-19 i KlikTech osvaja tri poena.

Četvrto kolo donelo nam je neke promene na tabeli. Iako je i dalje na poslednjem mestu, Locastic je konačno upisao svoju prvu pobedu. Binary Dragons će imati priliku da preuzme prvu poziciju na tabeli u slučaju pobede nad Ripple Esportsom. U narednom kolu sastaće se:

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.