Esports B92.net

Zonic savladao Resistance, KlikTech bolji od Locastic

Odigrani su svi mečevi prvog kola VIP Adria lige, a nakon pobeda Binary Dragons i proWince, u još jednom duelu srpskih ekipa Zonic je bio bolji od Resistance, dok je KlikTech pobedio Locastic.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Prvi meč dana počeo je od 19 časova, a gledali smo duel između Zonic i Resistance. Zonic je zapravo, sada već bivši, Lunacy tim. Neposredno pre početka turnira, igrači su se priključili organizaciji koja je do sada imala svoj SMITE, Hearthstone i CoD tim.

Zonic – Resistance

Duel je počeo na mapi Cache, a Zonic je bolje otvorio meč, otvorili su A sajt bez ikakvog kontakta, pa smo gledali 5v5 ritejk u kome se T strana bolje snašla. To ih im je lako omogućilo i nove dve runde do 3:0. U prvoj full buy rundi je Impulse lepo sačuvao B sajt i omogućio svom timu da se upišu. U sledećoj su terori probali suprotan sajt, ali ni tu nije bilo uspeha, a potom se došlo i do 3:3. Nastavila se serija Resistance, koji su poveli sa 5:3, a najraspoloženiji za igru je bio snajperista u timu, Impulse. Ipak, Slayness i njegova ekipa uspeli su da na poluvreme odu sa vođstvom, pre svega zahvaljujući dobrim otvaranjem mida i A sajta gde su imali najviše uspeha, pa se na pauzu otišlo rezultatom 8:7 za Zonic.
Resistance je napao A sajt, ali ih je lepo sačekao osama sa 2 fraga, u naredne dve je k1ng0rov tim ponovo napao isti sajt, ali je osama ponovo bio sjajan sa 5 fragova. Full buy runda je sjajno počela za Zonic, ponovo osama sa početnim fragom pravi prednost, a dEE sa 3 fraga AWP-om povećava prednost, 13:7 za Zonic. Resistance tada odigrava znatno bolje, preuzimaju kontrolu mida i napadaju B sajt, te su uspeli da povežu 4 runde, 13:11. Nije dozvolio Zonic preokret, trenutak inspiracije Slaynessa i UNTOUCHED-a odveli su Zonic do 15:11. Poslednju rundu je Zonic dobio u 3v5 situaciji, ali su Slayness i osama sa po 2 fraga ponovo bili odlični i odveli svoj tim do 1:0.

Dimke je za Resistance sa 3 fraga sačuvao bananu na Infernu, te je Resistance poveo sa 1:0. Bez ikakvih iznenađenja, lako uzimaju i naredne dve runde za 3:0. Sjajan je u full buy rundi bio Impulse AWP-om pa je prednost samo rasla. NK i k1ng0r su pametnim ukrštanjem lako čuvali bananu, a Zonic je igrao jako loše, pa je Resistance vodio čak 9:0. Konačno su uspeli da probiju B sajt u 10. rundi, međutim već u sledećoj k1ng0r sa 4 fraga resetuje protivnika, a do poluvremena je bilo 12:3.
Dee je sa 4 fraga dao nadu za preokret svojoj ekipi, koja je lako iskoristila eko protivnika, pa su prišli na 12:6. Dimke je za ekipu Resistance onemogućio ritejk B sajta protivnika pa je bilo 13:6. Najvažnija runda je usledila, Zonic je sav novac uložio u istu, i eventualni gubitak runde bi verovatno značio treću mapu. Međutim, UNTOUCHED je sa 3 fraga famasom iz CT-a zadržao napad na B, i produžio nadu. Proigrao Proigrali su osama i dEE pa je Zonic prišao na 13:10. U sledećoj rundi je Impulse bio fenomenalan sa 4 fraga na B pa je Resistance bio na 2 runde od pobede. Nisu dozvoili igrači Zonica da sav trud padne u vodu, sačuvali su A sajt, a u naredne dve je Resistance rizikovao i išao force buy, pa je Zonic došao na rundu zaostatka. Tada je Zonic pre svega dobrom postavkom i upotrebom smokova i Incendiary granata zadržao napad preko kratkog i kuće, pa smo došli do izjednačenja. Poslednje dve runde je Zonic odigrao strpljivo, u obe situacije su išli na ritejk B sajta i oba puta bili uspešni, i tako napravili sjajan preokret za prva tri boda, 2:0 za Zonic.

KlikTech – Locastic

Usledio je duel slovenačke ekipe KlikTech i jedinog hrvatskog predstavnika, tima Locastic. Ponovo smo gledali Cache. a Locastic je bolje počeo na T strani, otvorili su dva puta A sajt i jednom B za 3:0. KlikTech je odmah uzvratio, a najbolji su bili Imp koji je držao mid, i Brky koji je AWP-om čuvao A sajt. KlikTech je bez većih problema otišao u prednost, poveli su sa 7:4. Hrvatska ekipa je više uspeha imala na B sajtu, osvojili su ga dva puta za 7:6, ali je ipak KTech vodio sa pristojnih 9:6 na poluvremenu, a Imp je imao 20 fragova na halfu.

Locastic je lepo pročitao napad taktiku KTecha, postavili su 4 igrača na mid, ali im je sve to upropastio Saveeey rešivši 1v3 situaciju za 10:6. Ipak, Locastic se iskupio u sledećoj dobijenoj force rundi, te su stigli na 10:10. Imp i Stole su sprečili preokret protivnika, napravili prednost na midu i brzo se stiglo do 2v5. Brky je u sledećoj odigrao veoma pametno u 1v1 situaciji i stiglo se na 12:10. Usledila je besparica Locastica što su Slovenci iskoristili i priveli Cache kraju, 16:10.

Na Infernu je KlikTech imao veoma lak posao. U pištolj rundi je Bustem zatvorio kratko i kuću, stiglo se do 3:0, a u full buy rundi je sjajno odigrao Brky, a prednost je rasla. U osmoj rundi je KTech odigrao nešto opuštenije što ih je koštalo prve runde, 7:1. Da je to bio samo trenutak opuštanja pokazali su već u narednoj rundi kada su lako dobili rundu, a do poluvremena je bilo 13:2.
Locastic je dobio pištolj rundu, ali nije bio moguć preokret kakav smo videli u duelu srpskih ekipa. Brky je na 13:4 sa 2 fraga otvorio A sajt, a kraj nismo dugo čekali, 16:4 i 2:0 za KlikTech.

Ovim mečom je završeno prvo kolo VIP Adria Lige, a tabela sada izgleda ovako:

Sledece nedelje, u istim terminima na programu je drugo kolo lige, pratite nas i informišite se prvi o dešavanjima u reginalnom Counter-Strikeu.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.