Esports B92.net

CSGO – Amerika pobedila Evropu, Cloud9 i Liquid u polufinalu

ESL One: New York je počeo, u toku prvog dana odigran je pozamašan broj mečeva. Neki su bili bo1 formata, dok su odlučujući okršaju bili bo3 i samim tim nam doneli zanimljive susrete kao i rezultate.

Luka Savić KlanRUR
Podeli

Prvi meč dana bio je između FaZe Clana i Virtus. Proa, u kome je evropski mix tim sa lakoćom porazio poljske igrače 16-5 na Cachu. U narednom meču prvi tim sveta SK Gaming porazio je, sa malim mukama, EnVyUs 16-12 na Cobblestonu. Liquid je bio blizu uspeha na Miragu protiv Astralisa, ali je danski tim pobedio 16-13. Šampion prošlogodišnjeg turnira u New Yorku, Na’VI, je izgubio svoj prvi meč od Cloud9a. Tarik i ekipa su zahvaljujući ogromnoj prednosti na T strani Inferna porazili CIS tim 16-13. U mečevima za prolaz dalje SK je bez problema savladao Cloud9 16-5, dok je FaZe neočekivano lako savladao Astralis 16-6. Nakon ovih mečeva dobili smo dva od četiri tima koja prolaze u plej-of. Bo1 mečevi su privedeni kraju, i sada je bilo vreme za bo3 okršaje.

EnVy i Na’Vi su se prvi borili za opstanak na ovom turniru, Na’Vi je u obe mape na pauzu otišao sa prednošću od 9-6, i samim tim su iskusno zatvorili obe mape, jednu 16-11 a drugu 16-8. EnVy se ovim porazom oprostio sa turnira, kući idu sa minimalnom novčanom sumom od 4 000 dolara, i šansom da provedu nekoliko slobodnih dana gledajući znamenitosti Njujorka. Virtus. Pro je izgubio prvu mapu okršaja sa Liquidom 16-10, ali je uspeo na mapi Nuke da se vrati u ovaj bo3 susret. Mirage je počeo katastrofalno za poljsku ekipu koja se muči u poslednje vreme, na T strani su uspeli da uzmu samo dve runde! Osvojili su pištolj rundu na CT strani, ali je Liquid bio uspešan u prvoj buy rundi i zatvorili su mapu 16-5. Poljski tim nastavlja niz loših rezultata i moći će da prave društvo francuzima pri posetama turističkih atrakcija Njujorka.
Naredna dva meča bila su za prolaz dalje. Za drugo mesto A grupe susreli su se domaćin Cloud9 i prošlogodišnji šampion Na’Vi. Autimatic i ekipa su bili staloženi tokom ovog meča i osigurali su kartu za Barclays centar nakon pobeda na Miragu (16-10) i Trainu (16-11). Severna amerika ima prvog predstavnika u plej-ofu! Sada je Liquid imao priliku da se pokaže, a oni su morali da pređu jednu veliku prepreku ako su želeli da igraju pred Njujorčanima, to je bio danski Astralis. Danci su bili blizu osvajanja prve mape, ali jeLiquid pri rezultatu 13-9 preokrenuo meč u svoju korist i došao do pobede na Infernu 16-14. Druga mapa, Cache, je bila neizvesnija od prve. Tokom celog meča ova dva tima su konstantno menjali runde, što je dovelo do produžetaka u kome je Astralis pokazao iskustvo i odveo ovaj bo3 meč u treću mapu. Na odlučujućoj mapi Astralis je na CT strani uzeo 9 rundi, ali je na kraju Liquid imao bolju CT stranu, naime Astralisu su dozvolili samo tri runde i samim tim završili mapu 16-12.

Dva američka tima su neočekivano porazila neke od najjačih timova sveta, ali ovo nije kraj puta, da bi došli do američkog finala Cloud9 mora preći preko jednog od najzanimljivijih timova sveta – FaZe Clana, dok Liquid mora poraziti najbolji tim sveta – SK Gaming. Polufinalne mečeve, kao i finale, možete videti na ESL-ovom zvaničnom twitch kanalu.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.