Esports B92.net

CS:GO – Ko je najbolji u regionu? Počinje Esport Balkan Liga

Od ponedeljka kreće najveći regionalni CS:GO turnir, a pobednik će (ne)zvanično nositi titulu najbolje ekipe na Balkanu.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Esport Balkan Liga je veoma ambiciozan projekat u režiji United Media i Fortuna Esports koji pored takmičenja u CS:GO organizuje turnir u LoL-u, a ukupan nagradni fond iznosi neverovatnih 120 000 evra.

Što se samog CS:GO turnira tiče, odnosno njegove prve sezone, nagrada iznosi 20 000 evra.
LAN deo turnira se očekuje da bude sredinom novembra, a domaćin turnira biće Beograd, ulaznicu na turnir u prestonici Srbije imaće 4 najbolje plasirane ekipe. Planirano je da se odigraju tri sezone ove lige, a pred početak druge organizovaće se otvorene kvalifikacije kako bi 2 tima popunila mesto umesto timova koji su ispali. Poznata su imena svih timova koji će učestvovati u prvoj sezoni, a Srbija ima čak 3 predstavnika, Binary Dragons, Squared i Resistance.

Pored njih, tu su i stari znanci naše najbolje ekipe, bugarski timovi Outlaws i Imperial. Igrači Outlawsa više ne nastupaju pod imenom te organizacije, pa ispred imena imaju prefiks ex. Ista situacija se desila i sa drugim bugarskim timom, ekipom Imperial, koja sada nastupa pod imenom Mortal Kombat. Zanimljivo je da su članovi ove ekipe pre priključenja Imperial organizaciji nosili takođe ovo ime.

Što se samih protivnika srpskih timova tiče, volgare je najveća nepoznanica. Mađarski tim je bio neaktivan celu prošlu i više od pola ove godine, pa nismo mogli da se uverimo u njihovu snagu. Ovog meseca su bili veoma aktivni, čak 6 puta su ukrstili koplja sa timom Spirit Academy, i imaju ujednačen skor. Međutim, verujemo da su se sa razlogom našli u odabranom društvu.

O ekipi Mortal Kombat (Imperial) ne treba puno trošiti reči, jedna od najjačih ekipa Balkana, i sigurno će Squared imati veoma težak posao na startu turnira. Ista situacija je i sa ekipom Resistance koja igra protiv ex-Outlaws. Bugare je napustio ceRq koji je bio udarna igla tima, ali je ekipa i dalje veoma jaka, srpski tim bi možda mogao da iskoristi loš momenat koji ex-Outlaws ima nakon raskida ugovora sa organizacijom.

Početak turnira je zakazan za 11. septembar, već imamo termine i parove prvog kola, a mečevi se igraju u BO3 formatu, dve ekipe koje budu najlošije ispašće iz lige.

Naše ekipe, ali i sve ostale, moći ćete da pratite putem Fortuna Esport Twitch kanala.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.