Esports B92.net

CS:GO – Epicenter podelio pozivnice timovima

Nakon prvih informacija i najavnog videa, dobili smo još informacija od organizatora Epicenter.

Stefan Ilić KlanRUR
Podeli

Pre svega, otkrivena je nova lokacija održavanja turnira. Epicenter se ove godine seli u Sankt Peterburgu, tačnije u Sportskoj palati Jubilejni, koja je kompletno renovirana tokom 2015/16 godine. U promo snimku mogli smo videti i nekoliko timova čiji su grbovi bili skriveni kroz video. Na taj način, Epicenter je dao hintove prvih učesnika. Sada, kada je i zvanično potvrđeno koji su to timovi, saznali smo i još nekoliko ekipa koje će takođe putovati u Rusiji. Lista timova je sledeća:

Astralis
Gambit Esports
North
SK Gaming
Virtus.pro

Na turniru će učestvovati 10 ekipa, od kojih 8 dobija pozivnicu, a 2 dobijaju svoje mesto preko kvalifikacija. Za sada je pozvano pet timova, tako da ćemo u skorije vreme verovatno saznati imena preostala tri tima. Najverovatnije će i FaZe učestvovati, jer se njihov logo pojavljuje u tizeru, ali zvanično još nisu dobili svoju kartu.

Trenutno se igraju i kvalifikacije, a iz otvorenih kvalifikacija dalje su prošli Space Soldiersi iz Turske, Luminosity Gaming i QBFire. Zatvorene kvalifikacije počinju 11. septembra, a 23. oktobra ćemo saznati imena 2 tima koja idu u grupnu fazu. Kada se sve sumira, turnir će trajati od 23. oktobra do 29. tako da pripremite grickalice za par dana. Nagradni fond turnira iznosi 500 000 američkih dolara, a sudeći po timovima koji su pozvani, verujemo da će biti dosta borbe za ruski pehar.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.