Esports B92.net

CS:GO – EnVyUs ide na ESL One New York!

Posle dva dana borbe, francuski tim EnVyUs je bio najbolji u zatvorenim kvalifikacijama i sebi obezbedio put u Njujork.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Podsećamo, francuski tim je nedavno bio dobar i u još jednim kvalifikacijama, onim za Mikonos.

Posle prvog dana, četiri preostale ekipe su G2, EnVyUs, Gambit i BIG. Upravo su dva francuska tima igrala prvi meč polufinala. Prva mapa je bila Inferno, EnVyUs je otvorio sa 1:0 ali G2 uzvraća već u sledećoj sačuvavši B sajt. NBK i apex su sjajnim potezima sami doneli runde svom timu, dok je happy bio najbolji na drugoj strani. Igralo se prilično izjednačeno celo prvo poluvreme, posle kojeg je bilo 8:7 za G2. Početak drugog poluvremena je bio identičan prvom, po rundu su dobile obe ekipe. Pri 11:10 shox i kennyS su rešili 2v4 situaciju pa je G2 uspeo da se odlepi, i dobije prvu mapu 16:12.
Cache je počeo izjednačeno, EnVyUs je vodio 4:3, ali su od tog trenutka ušli u sjajnu seriju, i vezali 5 rundi. Do poluvremena je bilo 10:5. EnVyUs dobija i drugu pištolj rundu, ali se shox u force rundi sjajno snašao, sakrio se u smoke i napravio 4 fraga sa Deagle. To je njegovom timu omogućilo da stignu protivnike na 12:12. U 25. rundi je RpK sam otvorio B sajt sa 2 fraga, pa je EnVyUs dobio tu rundu, kao i naredne dve za 15:12. U odlučujućoj rundi G2 nije iskoristio 5v3 situaciju pa se otišlo na treću mapu.
EnVyUs sjajno igra Cobblestone u poslednje vreme, na kvalifikacijama za Mikonos su dobili 3 od 4 puta ovu mapu, pa je tako bilo i ovoga puta. Počeli su furiozno na T strani, poveli sa 9:2 i jednostavno bili mnogo bolji. Bilo je 10:5, a kako je EnVyUs dobio pištolj rundu, kraj je bio samo pitanje vremena, a ubrzo je i usledio, 16:6.

Za razliku od prvog duela, u drugom nismo videli neizvestan duel, barem što se pojedinačnih mapa tiče. Gambit je potpuno nadigrao BIG na Trainu, sjajno su čuvali A sajt preko koga je uglavnom napadao protivnik, pa je na poluvremenu bilo ogromnih 13:2. BIG je uspeo da dobije drugu pištolj rundu, ali nije bilo nikakve šanse za povratak, 16:5 za Gambit.
Gambit je sjajno otvorio i drugu mapu, lepo su AdreN i HObbit otvorili 3 puta B sajt, što im je donelo veliku prednost, 5:0. Činilo se da će osvajač Majora lako u finale, ali je BIG tada zaigrao znatno bolje. Lepo je nemački tim nekoliko puta sačuvao A sajt, i uspeo je čak i da vodi na poluvremenu sa 8:7. Preko monstera je BIG lepo napao B, uzeli su pištolj rundu i odlepili se na ogromnih 13:7. Do kraja su gob b i nex lepo kontrolisali mid i polako napadali A sajt, što im je donelo drugu mapu.
BIG je napadom na A otvorio Mirage, a Gambit je igrao na ritejk, koji su odradili sjajno, sa 3 preživela za prvu rundu. U sledećoj je BIG uzeo force rundu napadom na B, da bi već u sledećoj force dobio Gambit, zaustavivši napade iz palasa i sa mida. Posle toga, nismo videli nikakvih uzbuđenja, CIS tim je sjajno čuvao sajtove, i na poluvremenu je bilo 11:4. I Gambit je u pištolj rundi napao A sajt, ali BIG nije uspeo da ritejkuje, pa je kraj bio veoma blizu. BIG je force rundama pokušavao da se vrati, ali im nije uspelo, 16:4 za Gambit.

Prvo smo gledali Nuke, gde je EnVyUs napadom na B dobio prvu rundu finala. Lako su dobili i naredne dve, da bi napadom preko polja i iz lobija uzeli i prvi full buy. To im je sve omogućilo da se odlepe na 6:0, a do poluvremena je bilo 12:3. Gambit je lepo otvorio B sajt u drugoj pištolj rundi, za nadu u preokret. Na 12:8, EnVyUs uzima rundu, ali Gambit uzvraća već u sledećoj, međutim EnVyUs je u nekom osrednjem buy-u uspeo da dobije za 14:9, a lako su dobili i naredne dve.
Druga mapa, Train, nije bila onakva kakvu smo očekivali od finala. EnVyUs je bio na CT strani, prvo su ritejkovali B sajt, da bi potom vrlo lako branili A sajt gde je Gambit uglavnom pokušavao. Lako su napravili veliku prednost, od 10:3, a CIS sastav je dobio poslednje 2 runde što je obećavalo veću borbu. Ipak, do nje nije došlo, jer su Francuzi sjajno odigrali na T strani, prvu rundu je xms u 1v1 situaciji lepo odigrali, i kraj je brzo usledio, bez ijedne runde za Gambit u drugom poluvremenu, 16:5.

Ovom pobedom, EnVyUs je sebi obezbedio mesto u Velikoj jabuci, a u toku noći ćemo saznati ko će iz Severne Amerike otići na ESL-ov turnir, koji se igra sredinom septembra.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.