Esports B92.net

CS:GO – OpTic pravi sjajnu evropsku ekipu!

OpTic Gaming pravi totalni preokret u svojoj ekipi i dovodi čak 4 nova igrača!

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Tim koji je ove godine pretrpeo brojne dolaske i odlaske će izgleda konačno dobiti standardnu ekipu. Zanimljivo da OpTic Gaming više neće nositi epitet severnoameričkog tima, jer će svi igrači biti iz Evrope. Podsećamo, OpTic je ove godine ostao bez stanislawa, potom bez jasonR, a ekipu je napustio i hazed.Najveće promene u timu desile su se naravno odlaskom tarika i RUSHa u Cloud9.

Posao OpTica još uvek nije zvanično objavljen ali sigurno ćemo i od tima uskoro dobiti zvaničnu potvrdu. Prema tvrdnjama, Zeleni zid će, pored mixwella, sada činiti dugogodišnji igrač NiP-a – friberg, zatim finski snajperista allu koji je postao višak dolaskom GuardiaNa u FaZe. Treći novi igrač u ekipi je sjajni Danac Magisk koji je izbačen iz Northa, iako još uvek nije jasan potez ekipe, poslednje mesto popuniće mladi igrač Penta tima, HS.

Organizacija će se i preseliti u Evropu, pa je još uvek neizvesna njihova sudbina u ESL i ECS takmičenjima koja su obično podeljena na EU i NA diviziju.

Nadamo se brzoj potvrdi ovih spekulacija, biće sjajno ponovo gledati Kralja banane, a i Magisk i allu i te kako imaju šta da pokažu. Ova ekipa će po imenima sada biti u samom vrhu evropskih timova, ostaje nam da vidimo kako će se uklopiti, ukoliko sve bude dobro, OpTic će konačno moći da odahne i da ne brine oko rostera koji će činiti:

Óscar “mixwell” Cañellas
Aleksi “allu” Jalli
Adam “friberg” Friberg
Emil “Magisk” Reif
Kevin “HS” Tarn

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.