Esports B92.net

Koliko je brz kennyS sa AWP?

KennyS, jedan od najcenjenih snajperista u CS:GO, nas stalno oduševljava sjajnim fragovima, “flikovima” i neverovatnim refleksima, a koliko zapravo brzo reaguje igrač G2?

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Francuz iz godine u godinu sve više napreduje, a sada bez dileme može da stane rame uz rame sa najboljim snajperistima Counter-Strike koje pamtimo sa 1.6 verzije.

Ipak, kennyS je veoma atraktivan igrač koji je i te kako vredan gledanja, i na svakom njegovom meču ćete videti neke nestvarne poteze. Zato protivničke ekipe dosta obraćaju pažnju na njega, te često pokušavaju da ga izoluju. Francuz i dalje ima problema sa kontrolom emocija pa ako meč krene u lošem smeru, desi mu se da zbog nervoze promašuje neke zicere. On je još uvek mlad igrač, ima samo 22 godine, te će vremenom poraditi i na tom aspektu njegove igre i još više napredovati.

Ono što je zanimljivo, vršena je analiza jedne njegove runde na Majoru, i tu se zapravo vidi koliko su profesionalni igrači brzi. Prvi meč u Poljskoj G2 je igrao protiv NaVi na Overpass, pri rezultatu 12:9, kennyS je ubio 4 igrača a brzina njegovih reakcija je neverovatna.

Od trenutka kada je, recimo, video seizeda do trenutka kada ga je ubio prošlo je samo 0.25 sekundi. Iz ugla seizeda se lepo može videti koliko je to brzo, i ne daje nikakvog vremena za reakciju. Interesantno je da to čak i nije njegov najbrži frag u toj rundi, a ceo video možete pogledati ispod:

Na ovakvim primerima možemo da vidimo koliko su zapravo profesionalni igrači istrenirani. Poredićemo ovo sa tenisom, vlasnik najbržeg servisa ikad, Australijanac Sem Grot, je lopticu na drugu stranu terena poslao brzinom od 263.4 km/h. Loptica je do drugog igrača stigla za 0.25 sekundi! Naravno, protivnik nije uspeo lopticu da vrati u polje, doduše odreagovao je i bio blizu nje. Ne želimo da izjednačavamo video igru i tenis, uslovi su totalno drugačiji, ali želimo da ukažemo na to da i esport zahteva velike veštine u kome je trening i te kako neophodan.

U videu iznad mogli ste da vidite da je kennyS imao i brže reakcije od četvrtog dela sekunde. Te veštine odvajaju profesionalne esportiste od običnih, pa pravi fanovi ove video igre sigurno cene i uživaju u ovakvim majstorijama.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.