Esports B92.net

Pištolji ponovo na meti Valvea, Five-Seven nerf

Zaposleni u Valveu su čvrsto rešeni da smanje snagu svih pištolja, a posle Tec-9 na red je došao Five-Seven.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Doduše, apdejt će prvo biti testiran u beta verziji, isto je bilo i sa Tec-9, i uprkos lošim reakcijama igrača, apdejt je ubačen i u punu verziju igre. Five-Seven, pištolj koji se nalazi na CT strani je u beta verziji dobio izmene vezane za preciznost. Kao i sa Tec-9, Valve ne želi da nerfuje pištolj tako što će smanjiti snagu metka ili armor penetration, već zahteva veći skill od igrača, te će biti mnogo manje ubistava na sreću.

Što se tiče samo apdejta, Five-Sevenu je smanjena preciznost prilikom trčanja i pucanja, pa ćemo sada retko viđati force brze napade CT strane u želji da iznenade teroriste. Ipak, sada ćete biti precizniji kada brzo pucate ovim pištoljem i stojite, te Valve tako insistira na pozicionoj igri CT strane, i daje donekle više šansi u odbrani sajta.

Ipak, povećanu preciznost tokom brzog pucanja treba uzeti sa rezervom, jer već posle 6. metka je preciznost manja nego pre apdejta. Doduše, kako Five-Seven pravi poprilično veliki damage, i 3-4 metka su sasvim dovoljna da ubijete protivnika. Grafički, to izlgeda ovako:

Čini se da je Valve ovde uradio koliko-toliko bolji posao nego sa Tec-9. Preciznost prilikom bržeg pucanja je povećana, što donekle i jeste bila boljka ovog pištolja, ali videćemo kako će se ovo pokazati u praksi, ako ovaj apdejt ugleda svetlost dana u zvaničnoj verziji igre. Priča se da je sledeći na redu P250, s obzirom da je i on dosta korišćen pištolj na obe strane, možda već sledećeg utorka.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.