Esports B92.net

North poslao Magiska na klupu

Posle neuspeha na Majoru, danski tim North odlučio je da Magisk neko vreme bude na klupi.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Ova odluka je donesena dan posle ispadanja u Krakovu, gde ih je izbacio Virtus.pro 2:0 u četvrtfinalu. Već neko vreme se spekuliše o promenama kod Danaca, jer tim od oktobra prošle godine nije osvojio nijedan trofej, još kada je ovaj roster bio pod dignitasom.
U februaru se timu priključio aizy, koji je došao iz FaZe nakon što je postao višak dolaskom NiKa, a zamenio je RUBINA. Od kada je tim promenio ime, učestvovali su na 7 turnira i jedini značajniji uspeh je finale ESL Pro Lige, gde ih je savladao G2 3:1.

Magisk igra sa ovim rosterom od juna prošle godine, a tenzki je tada postao višak. Bio je veoma zaslužan za neke uspene po samom dolaženju, poput WESG Europe i EPICENTER: Moscow, a završio je godinu i kao 14. igrač sveta na HLTV rang listi. Gledajući isključivo tabelu, Magisk nije bio ni najbolji ni najgori igrač tima, ali izgleda da organizacija vidi on treba biti zamenjen.

Za sada nije poznato ko bi mogao da zameni Magiska u timu, valde je od skoro slobodan agent, jer je raskinuo saradnju sa Heroic, a u North akademiji se ističe mertz, te možda on bude prebačen u prvi tim.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.