Esports B92.net

Virtus.pro obradovao domaću publiku pobedom nad North!

Domaći Virtus.pro je oduševio domaću publiku i pred gotovo punom Tauron Arenom savladao North sa 2:0!

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Mapa 1 – Cobblestone

Poljske legende su podsetili na igre sa prošlog Majora gde su igrali perfektno i zamalo ispustili titulu na Majoru. Duel su počeli na CT strani, North je napao A, osvojili su sajt ali nisu uspeli da ga sačuvaju i VP sa 3 preživela osvaja pištolj rundu. Lako osvajaju i sledeću rundu gde je North išao eko, da bi u trećoj rundi imali full buy, brzo su napali B sajt i osvojili ga za 2:1. Poljaci su imali prilično novca u kasi pa im je bila dovoljna samo jedna eko runda da već u sledećoj imaju full buy sa duplim AWP-om. Ipak, Snax odlazi u matriks sakriven u smoke, k0nfig je prošao pored njega, a Poljak mu je strpljivo prišao i ubio ga nožem sa leđa na oduševljenje publike. Ostatak danskog tima je napao B, ali su prvu dvojicu zaustavili Pasha i NEO samo sa P250, pokupili AK-47 i osvojili eko rundu. Sve je išlo Poljacima, odlično su branili B sajt, a TaZ je bio naročito dobar. North je do kraja poluvremena uspeo da dobije samo još 2 runde i to napadajući preko mida gde su bili uspešni, 11:4.
Virtus.pro je napao A long, pali su k0nfig i aizy, Danci nisu uspeli da ritejkuju sajt pa i druga pištolj runda ide domaćim igračima. Poveli su i sa 14:4, North je tada uzvratio, vezao nekoliko rundi ali bilo je pitanje vremena kada će Poljaci završiti prvu mapu. Na kraju, napadom na A Virtus.rpo dobija prvu mapu 16:9.

Mapa 2 – Nuke

North je drugu mapu počeo na CT strani. Na pištolj rundi su odbranili napad na A, a dobili su i naredne dve. Full buy runde je domaći tim odigrao preko polja i iz maina, uspeli su da postave C4 ali TaZ nije mogao protiv trojice. Kako su postavili C4, imali su novca u petoj rundi koju Snax i byali rešavaju za 4:1. Reset je usledio odmah u sledećoj gde su Danci preživeli sa svih 5 igrača. North je igrao bolje, iskoristio je prednost CT strane i stigao do 7:5, snax i pasha tada uzimaju AWP i agresivnom igrom obojica prave po frag, te dobijaju rundu, stiglo se do 7:7 a Danci su, iako su bili force buy, dobili poslednju rundu prvog poluvremena.
VP brani A sajt za pištolj rundu a u sledećoj preokreću na 9:8. North vraća na 9:9, ali tada Poljaci odigravaju sjajno na CT strani, prvo NEO rešava force buy rundu, zatim su usledile dve čiste što im je donelo mnogo novca. Na 12:9 North ide full buy ali pasha i TaZ su se sjajno postavili na rampi pa Danci nisu ni prišli do B sajta, 13:9. Na 13:10, i najvažnijoj rundi na mapi, snax je napravio prva 2 fraga u hangaru, a iskusni Poljaci su iskoristili brojčanu prednost, nisu žurili, i lako dobili rundu za 14:10. Byali se 4 fraga iz vetna donosi 5 meč rundi, a već prvu je iskoristio VP, zahvaljujući NEO koji je sa fraga 3v3 situaciju pretvorio u 3v1, a byali je napravio poslednji frag za prolaz u polufinale!

Ovakav Virtus.pro je sigurno obradovao sve ljubitelje CS-a, u polufinalu igraju protiv Immortals od 18:30, a posle tog meča znaćemo da li imamo reprizu Majora iz Atlante, gde su Poljaci igrali sa Astralisom. Meč između Astralisa i Gambita je na programu od 15:30, a sve mečeve možete da pratite na Twitch kanalu PGL-a.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.