Esports B92.net

Dosia sjajan, Gambit preko fnatica do polufinala!

Prvo četvrtfinale je odigrano, Gambit je sa 2:0 pobedio fnatic i tako stigao do polufinala, a da još nije izgubio mapu!

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Počelo se na Trainu, Gambit je napao B sajt, smoke granatama obezbedili siguran plant, Šveđani nisu mogli ni da priđu sajtu, majstorski je odigrao mou koji je napravio ace. Brzo se došlo do 3:0 ali je u full buy rundi KRiMZ sa 3 fraga sprečio napad na A sajt, isto je u sledećoj uradio JW, a Šveđani su produžili seriju do 6:3. Kazahstanski tim je uzvratio, Dosia se istakao u 2 runde, pa smo stigli do 7:7. Poslednju rundu prvog poluvremena je sam doneo JW jer je na 3v3 iznenadno uleteo između Zeusa i AdreNa i ubio ih obojicu sa P250. Pištolj je opet dobio Gambit, poveli su sa 9:8, a HObbit je bio sjajan u ritejku za 10:8. Šveđani su u sledećoj iznenadili napadom kroz Ivy pištoljima i smanjili na 10:9. Gambit ipak nije popuštao, bili su čvrsti u odbrani vezali 4 dobre runde za 14:9. JW je opet bio odličan i naredne dve runde sa 2, odnosno 3 fraga započeio seriju svog tima koji je stigao do 14:12. Ipak, nije Zeusov tim dozvolio preokret, dobili su još 2 runde do kraja, 16:14 za Gambit.

Još jednom se pokazalo da je Inferno veoma uzbudljiva mapa za gledanje jer gotovo uvek imamo bar nekoliko rundi sa 1v1 ili 1v2 situacijama. Šveđani su prvi igrali na T strani, napali su B sajt ali je Dosia obezbedio još jednu pištolj rundu za Gambit, sa 3 fraga. Poveli su sa 3:0, a JW donosi Šveđanima prvu rundu, napadom preko shorta. Ipak već u sledećoj mou rešava 2v3 situaciju za reset Šveđana. Ipak, fnatic je odigrao force, lepo napali long A, poravnali situaciju na 2v2, krenuli ka A sajtu gde je Dosia herojski zadržavao vreme kako bi AdreN rotirao, ali to na kraju nije bilo ni potrebno jer je Dosia ubio flushu i JW UMP-om za 5:2. Stiglo se i do 7:2, ali je fnatic tada počinje sa znatno boljom igrom, uvek su zauzimali mid i puštali bananu, pokušali su da otvore A sajt, dok je Olof čuvao leđa saigračima. Uglavnom su tako uspevali da uđu na A sajt, ali su u par situacija rotirali preko banane na samo pola minuta do kraja i tako iznenadili Gambit. Na kraju poluvremenu su preokrenuli situaciju i poveli sa 8:
Gambit je napao B sajt, a Dosia je opet bio heroj, Šveđani su doduše loše napali iako su imali 1v2 situaciju, nisu istovremeno krenuli što je Dosia sa manje od 20 HP-a iskoristio za 8:8. Poveli su i sa 10:8, Gambit je uglavnom napadao B sajt, gde su uspevali da prođu, ali je JW bio sjajan u ritejku 20. runde sa 4 fraga za 10:9. Međutim nisu uspevali Šveđani da povežu nekoliko rundi, Gambit je imao novca pa su imali solidan buy koji im je obezbedio nove 2 runde za 12:9. JW je opet bio najbolji u svom timu, a i na Trainu je bio među najboljima, sa 3 fraga na A longu čuva A long za 12:10. Prišli su Šveđani na 13:12, Gambit je opet napao B koji su već standardno dobro osvajali, uspelo im je i ovoga puta, a Dosia je opet bio odličan, sprečio je ritejk ubivši olofa i flushu, i tako se izdvojio kao najboljeg igrača meča, a svoj tim odveo na 14:12. Fnatic nije imao previše novca, nisu hteli da idu eko i igraju za produžetke, obe runde su išli force, ali nisu imali uspeha protiv veoma raspoleženog protivnika, Gambit osvaja i drugu mapu i odlazi u polufinale, gde će igrati protiv boljeg iz meča Astralis – SK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.