Esports B92.net

Xyp9x osnovao Dansku igračku uniju

Igrač Astralisa Andreas “Xyp9x” Højsleth sklopio je partnerstvo sa DEF-Sport i zajedno sa njima osnovao uniju za esport igrače u toj zemlji.

Bogdan Đurić klan rur
Podeli

U CS:GO se ulaže sve više novca, pa je logično sve više sponzora, ugovora, pa je samim tim igračima potrebno je više kontakata, veza, menadžera, pravnika koji će se time baviti umesto igrača. Mlada zvezda Astralisa je ovo prepoznala i rešila da osnuje unija koja će štititi i boriti se za prava igrača, a u saradnji sa DEF-Sport, organizaciji koja je odgovora za badminton, košarku i hokej na ledu u Danskoj.

Unija je osmišljena i kao organizacija koja bi pružala pomoć mladim igračima, predstavljala ih, a igrači nisu u obavezi da potpišu ugovor u početku, ali ako bi imali ambicije i uspehe u budućnosti, potpis će biti neophodan za nastavak saradnje. Osim toga, članovima unije će biti pružena sva pomoć i saveti vezani za plate, nagrade, poreze, ugovore i svim pravnim stvarima o kojima igrači ne bi morali da brinu.

Xyp9x se povodom osnivanja oglasio:

“Mi smo profesionalni sportisti – ne advokati, računovođe ili agenti. Stručnost je neophodna kako bi se osigurala prava igrača. I kao profesionalac, nemate vremena da se fokusirate na ove stvari tokom igranja. Zbog toga je važno da možete dobiti pomoć od unije, koja 100% brani vaše interese. To je potpuno isto kao u bilo kom drugom sportu. Stoga, veoma sam zadovoljan što se DEF sport preselio i u esport.”

Dobar potez Xyp9x-a, verujemo da će u budućnosti ovakve unije biti neophodne, baš kao što je to sada slučaj u svakom sportu.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.