Esports B92.net

ECS Sezona 3 - Evropa: Ko ide u finale?

Evropski deo Esports Championship Series se bliži kraju, ovog vikenda je završeno pretposlednje kolo, pa se polako kristališu stvari ko ide u London na finale, a ko će šansu morati da traži sledeće godine.

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Takmičenje se odvija u grupi, 10 timova iz Evrope se takmiči u 2xBO1 sistemu, svaka pobeda donosi 3 boda. Nakon 18 odigranih mečeva, odnosno mapa, četiri najbolje plasirane ekipe idu u finalnu seriju, sa četiri najbolje ekipe iz regiona Severne Amerike.

Protekle nedelje odigrano je dosta mečeva, neki timovi, poput Astralisa, već su završili grupnu fazu. Od zanimljivijih susreta, tu su, duel između Astralisa i FaZe-a ovog vikenda, gde je bilo 1:1, a duel dva posrnula velikana, NiP vs Virtus.Pro završen je pobedom Nindži na obe mape. Da se ne bismo vraćali dosta unazad, osvrnućemo se na stanje na tabeli, buduće mečeve i šanse ekipa koje su iznad i ispod crte.

Kao što vidimo na tabeli, Astralis, FaZe i fnatic sigurno putuju u Englesku, dok će za četvrto mesto borba biti do samog kraja. Poslednji mečevi će biti odigrani 7. i 8. juna, kada će se znati konačno stanje i ko ide u London na finalnu seriju. Za četvrto mesto će igrati francuski super tim G2 i NiP, od koga svi očekujemo povratak. A završnica verovatno nije mogla biti bolja, ko će biti četvrti na tabeli verovatno će odlučiti ova dva tima u direktnom duelu. G2 pre toga ima dva susreta sa Virtus.Pro koji traži beg sa dna, i ako Francuzi izgube samo jednu od te 2 mape, sudbina će im zavisiti od meča sa Nindžama, dok im obe pobede nad Poljacima garantuju prolazak.

Osim borbe za četvrto mesto, očekuje se i da FaZe pretekne Astralis i zauzme vodeću poziciju, s obzirom da imaju jos mečeve protiv GODSENT i mousesports. Velika borba biće i na začelju, gde će poslednje 2 ekipe morati kroz kvalifikacije do ECS Sezone 4, a to će svakako želeti da izbegnu. Dignitas je gotovo sigurno poslednji, a GODSENT ili VP će morati na deveto mesto, kao što je gorenavedeno, VP igra protiv G2, dok GODSENT igra sa FaZe.

Veoma uzbudljivo biće početkom juna, s obzirom da još ništa nije gotovo, VP ima motiv da bude 8. pa zato mora da dobije bar jednu mapu protiv G2, a tako ujedno daje šansu NiP-u da sam izbori mesto iznad crte. Videćemo šta će sve do kraja izdešavati, nas gledaoce raduje što neizvesnija borba, i dobri mečevi koje ćemo pratiti, i naravno, vas izveštavati o tome.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.