Esports B92.net

Binary Dragons osvojio Adria Masters turnir u Beogradu!

Naša najbolja ekipa osvojila je Adria Masters turnir, čija se završnica danas odigrala u LAN-u u Beogradu, u okviru ASUS and Microsoft PlayIT Show događaja. Zmajevi su pobedili danski sastav Force buy 2:0 u finalu, i tako osvojili 3500$!

Bogdan Đurić KlanRUR
Podeli

Otkad ih je preuzela organizacija Binary Dragons, istoimeni klan beleži sve bolje rezultate, a i po rečima samih igrača, sada mogu da se fokusiraju isključivo na igru, imaju i boot camp u Beogradu, te im je sada svakodnevno samo obaveza da treniraju, što već daje rezultate.

U finale su ušli kao favoriti, ali su Danci odigrali dobar meč. Borba za titulu najboljeg počela je mapom Train. Odmah je naša ekipa počelno silovito, počeli su kao terori na mapi kojoj su oni birali, pištolj rundu dobijaju sa 5 preživelih igrača, a DJOXiC je ubio 4 igrača, iskusno su dobili i naredne 2. Usledile su 2 čiste (sa 5 preživelih) runde Force Buy ekipe. Osma runda je bila jako bitna, naša ekipa je bila force buy, uspeli su da očiste sajt, uzmu puške, i odbrane od ritejka. To im je omogućilo da se dodatne odlepe, naprave veću razliku, pa se na poluvreme otišlo sa 11:4

Svoju šansu ekipa Force Buy tražila je u pištolj rundi, ali su im tu šansu oduzeli LETN1 i DJOXiC, sa po 2 kila. Ostatak meča je bila čista rutina, tim kakav je Binary Dragons nisu dozvoili sebi da ispuste ovakvu situaciju, pa je prva mapa završena 16:4

Izbor Danaca bio je Cobblestone. Naš tim je ovoga puta branio sajtove, i počeli su odlično, odbranom A sajta pištoljima. Međutim, snaga Tec 9 opet je došla do izražaja, gube force rundu i sledeće dve, pa je 3:1. Odigrali su odlično Danci to poluvreme, imali su i neke čiste runde pa su uspeli da napune kasu, i odigraju buy u većini rundi. Pri kraju poluvremena videlo smo sjajno 1v1 nadmudrivanje LETN1-ja i tabac0, ali je naš igrač bio mudriji i uzeo tu rundu, 8:7 za BD na poluvremenu.

Na potencijalno poslednjoj pištolj rundi, naš tim se odlučio za brz B napad, što se isplatilo, osim naredne 2 očekivane runde, uzeo je naš tim i prvi full buy danske ekipe, i činilo se da je kraj blizu, bilo je 13:7. Međutim Force Buy se nije predavao, dobijaju 2 runde, prazne kasu Zmajeva, ali kao da je to trebalo našima. Na 13:9 odlučuju se za force buy i brzi napad na B, i osvajaju sajt, kao I rundu. Opet uzvraćaju KS i netrick u naredne dve runde sa po 3 i 4 kila, 14:11.

Meč loptu, odnosno njih četiri, naša ekipa zarađuje istovremenim napadom na mid i A, uzimaju sajt i iskusno čuvaju C4, falila im je još jedna runda. NENO sa 2 fraga ka A sajtu otvara mapu, sledi LETNI sa još 2 na midu, a poslednji udarac je zadao hunter, u 2v1 situaciji, 16:11 za Binary Dragons!

Čestitke momci, kao što smo rekli u najavi, Binary Dragons igra sve bolje, podsetimo da su na turniru igrale mnogobrojne ekipe iz Evrope, ali je naš sastav bio najbolji, i zasluženo osvojio 3500$. A mi tek očekujemo njihova najbolja izadanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.