Esports B92.net

CSGO: Valve predstavio operaciju “Hydra”!

Ne, nije nikakva šala! Valve je posle nešto više od 400 dana izbacio novu operaciju pod imenom Operation Hydra. Da li se ovo čekanje isplatilo možete proceniti i sami testirajući neke od novina koje smo dobili.

Stefan Ilić klan rur
Podeli

Hydra Events, iliti Hidra događaji, sastoje se od tri nova moda. Jedan od novih modova ste možda upravo Vi priželjkivali još od ranijih dana kantera. U pitanju je 2v2 mod, koji vam omogućava igranje zanimljivih mečeva sa nekim od vaših prijatelja. Mečevi se igraju u Best-Of-16 formatu, a mape su skraćene verzije nama već poznatih mapa, tj. samo jedan sajt. Ovaj mod igre nazvan je Wingman. Pored njega, predstavljena su još 2 moda. Weapons Expert je mod gde ćete igrati 5 na 5 u klasičnom meč-mejking formatu, ali sa jednom interesantnom izmenom. Svaku pušku možete kupiti samo jednom u toku meča. Ovakva vrsta moda je nova, tako da će igrači imati priliku prisustvovati stvaranju nove mete, kao i biti deo nje. To znači da će se brojne mogućnosti, planovi, timski dogovori – tek otkrivati, a raznovrsnosti ima mnogo. Morate nadmudriti protivnički tim i “oduzeti” im kupljena oružja, dok za sebe čuvate najbolja! Poslednji mod koji je ubačen je u stvari skup 6 manjih modova. Dakle, War Games, kako se naziva taj treći mod, sastoji se od: Heavy Assault Suit, Headshots Only, Hunters-Gatherers, Stab Stab Zap, The Flying Scoutsman, Trigger Discipline.

Heavy Assault Suit je vrsta Casual igre, ali sa novim – jačim armorom koji možete kupovati u igri. Sa tim armorom postajete izdržljiviji i otporniji na metke, a videćemo kako će mu igrači naći upotrebu u igri. Headshots Only – kao što samo ime kaže – igra se Deathmatch, ali protivnika ćete ubiti samo kada pogađate glavu! Daje malo varijacije dosadnom Deathmatchu, tako da je i ovaj mod dobrodošao.

Kod Hunters-Gatherers moda svako ubistvo donosi poene, koji se sakupljaju uzimanjem “dog-taga”, tj. vojničke pločice. Sarađivaćete sa timom u sakupljanju pločica, a njih možete uzeti i sa tela vaših igrača u timu – ukoliko ih nađete pre protivnika. Stab Stab Zap, igra se sa tejzerom Zeus koji se puni, a pored toga imate samo nož. To znači da ćete ubistva uzimati samo na blizinu ili uz pomoć bombi koje kupujete naknadno.

The Flying Scoutsman je varijacija gde sa smanjenom gravitacijom i samo Scoutom, ili kako je zove ceo Balkan – ptičarkom, skačete i uzimate fragove. Može se reći da se Valve zaista potrudio sa ovim novim “fun” modovima, a poslednji na listi je Trigger Discipline. Poenta ove igre je da ne promašujete. Dakle, svakim promašajem koji načinite skidate sebi helt. Morate namamiti protivnika da puca na Vas, a kada imate pravu priliku – preciznim pogotkom pokušajte uzeti kill.

Za sve ove modove, dodate je i 7 novih mapa. Tačnije, 4 su iz starijih operacija i vraćene su, a samo 3 su nove: Austria, Shipped, Lite, Thrill, Agency, Insertion, Black Gold. Da li možete prepoznati koje su stare, a koje su ubačene sada?

Pored ovih novina, naravno, imamo i novu kutiju sa egzotičnim skinovima. Najupečatljiviji jeste Five Seven – Hyper Beast. Pored AWP, M4a1-S i Nova verzije, sada se i najbolji pištolj CT strane pridružuje kolekciji. Vredni pomena su i AWP – One Tajihi, M4A4 – Hellfire. Sve skinove iz kutije možete videti OVDE.

UMP je dobio promene nakon brojnih komentara o jačini puške. Većina igrača sa pro scene, ali i zajednica u generalnom, ocenili su UMP kao prejaku pušku za svoju kategoriju. Iako je bio u SMG kategoriji, imao je adute prave rifle puške. Mogao je parirati M4 ili AK u buy rundama, a sa svojom jeftinom cenom i dodatnom nagradom za ubistvo ($600), bio je pravi odabir mnogih timova. U pro mečevima često smo mogli videti kako ceo tim kupuje UMP, kada nemaju previše para – a imaju dovoljno da ne idu eko. Često su te runde bile upravo i dobitne, iako se na drugoj strani protivnički tim naoružao preskupim puškama. Zato je Valve odlučio smanjiti damage puške u nadi da će malo izbalansirati igru, a ovo je sigurno bio pravi potez!

Operacija će trajati 4 meseca, a za to vreme ćete moći i prelaziti misije iz operacije, ali vam je za to potrebna plaćena verzija operacije. Za 5.99 dolara dobijate mogućnost prelaženja kampanje, dobijete zvanični Coin operacije koji možete nakačiti na svom profilu, kao i mogućnost boljih, skupljih dropova itema tokom prelaženja. Sve izmene i detalje operacije možete pročitati u zvaničnoj objavi Valve-a.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.