Esports B92.net

Renegadesu zamalo izmakao DreamHack, CLG bolji u finalu

Juče su se odigrale severnoameričke kvalifikacije za DreamHack Summer, a najbolji je bio Counter-Logic Gaming, u finalu su pobedili Renegades 2:1.

Bogdan Đurić klan rur
Podeli

CLG je kvalifikacije počeo od verovatno najslabije ekipe u kvalifikacijama mouseSpaz, dok je Renegades opet, drugi put u 3 dana igrao sa compLexity, i ovoga puta su lako dobili 2:0. U polufinalu, CLG je igrao protiv ekipe Luminosity i pobedio posle preokreta 2:1.

Renegades igrali protiv ownage koji su iznenadili Misfits. Odlično je odigrao jks taj meč imao je nekoliko situacija kada je sam rešavao runde, a konstantno je entry fragovima stvarao prednost. Ownage je iznenadio na T strani Miraga i uzeo 10 rundi, ali se ekipa konsolidovala i uspela da vrati zaostatak i nakon produžetaka dobije. U drugoj mapi su pokazali da su bolji tim, lako dobili 16:8, i otišli u finale sa CLG.

Meč je počeo Cobblestone mapom, Renegades je imao prednost od 11:4 na CT strani, ali je CLG isto bio dominantan na istoj, pa su dobili mapu 16:13, u timu CLG-a istakao se reltuC, kod Renegades jks je opet bio najbolji, dok je naš nexa bio poslednji u svom timu.

Sledeća mapa je bila Mirage, Odmetnici su ovoga puta opet dobili Mirage, i to ubedljivo 16:8, nexa je odigrao vrlo dobro, imao solidan ADR, a u svom timu imao je najveći procenat rundi u kojima je imao dobar učinak (ubistvo, asistenciju, preživeo).

Na trećoj mapi, Cache, bilo je izjednačeno, na poluvreme se otišlo sa 7:8 za CLG, dobili su pištolj rundu u drugom poluvremenu i stvorili krucijalnu prednost za dobijanje ove mape, 16:13. Nifty iz Renegades je imao fantastična 34 fraga, ali nije imao pravu podršku svojih saigrača, podbacili su nexa i USTILO (poreklom iz Hrvatske) i tako zamalo ispustili kartu za Švedsku.

Counter-Logic Gaming će tako biti poslednji tim koji učestvuje na DreamHack u Švedskoj, a prethodno se iz evropskih kvalifikacija plasirao tim Singularity, i sa jos 6 ekipa učestvovaće na ovom turniru, nagradni fond je 100 000$.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.