Esports B92.net

Binary Dragons obezbedio mesto za Adria Masters LAN!

Naša najbolja CS:GO ekipa dobila je najvažniji meč turnira, pobedili su slovačko-češku ekipu eXtatus u polufinalu, i sebi obezbedili ulaznicu za LAN turnir u Beogradu!

Bogdan Đurić klan rur Izvor:
Podeli

Počeli su meč na Infernu, na CT strain, izgubili su pištolj rundu, gubili sa 3:0, ali nisu dozvolili sebi da ne iskoriste prednost CT strane. Počeli su bolje da igraju, istakao se makedonski igrač NENO, i na poluvreme odlaze sa pristojnih 10:5. Opet poluvreme bolje otvara eXtatus, stiže na 10:9, naša ekipa uzvraća, vezuje 3 runde, ali gube sledeću, 13:10 za Binary Dragons.

Odlično se eXtatus pripremio za našu ekipu, videlo se da su gledali mečeve, proučavali protivnika i znali šta će srpski tim odigrati u određenim trenucima, međutim, ni to im nije bilo dovoljno. Mladi igrač frozen je podbacio, zbog svoje mladosti, nije toliko konstantan, iako se od njega najviše očekuje.

Runda 24. bila je najvažnija runda u meču, emmi hrabro zove buy, iako nisu imali za baš sve što im je potrebno, a mogli su da sačekaju još rundu, s obzirom na prednost koju su imali. Međutim, zato je Binary Dragons najbolja ekipa Srbije, dobijaju tu najvažniju rundu, DJOXiC je imao veoma važan frag AWP-om, eXtatus je bio resetovan, i nisu imali ni novca ni snage da pruže otpor do kraja, 16:10 za Binary Dragons.

Možda malo neočekivano, eXtatus za drugu mapu bira Nuke, što se ispostavilo kao loš izbor. Opet je eXtatus bio bolji pištoljima, uzvraća sledeću force rundu BD, ali gubi treću, kada je protivnik bio force. Tada eXtatus vezuje još 5 rundi i stvara prednost 7:1, sve je išlo ka trećoj mapi, ali tada Zmajevi ulaze u ritam i vezuju 7 rundi i “kradu” poluvreme, 8:7 za Dragons na T strani!

Ovo je svakako DJOXiC-ov dan, opet je odigrao odlično AWP-om, posebno na polju. CT stranu počinju sigurno, dobija BD 3 runde i vodi sa 11:7, nisu Zmajevi dozvolili iznenađenja do kraja, i završavaju meč sa 16:11, obezbedivši mesto za Beograd LAN, a nagradni fond je 5000$!

Prati B92 na Viberu

CS:GO

Počinje ESL Pro League finale

Zanimljivo je ovih dana u svetu CS-a, veliki turniri se bliže kraju, a jedan od takvih je finale ESL Pro League koje počinje danas, i traje do 4. juna, a na njemu će učestvovati 12 timova.

CS:GO utorak 30.05. 11:49 Komentara: 0

ECS Sezona 3 - Evropa: Ko ide u finale?

Evropski deo Esports Championship Series se bliži kraju, ovog vikenda je završeno pretposlednje kolo, pa se polako kristališu stvari ko ide u London na finale, a ko će šansu morati da traži sledeće godine.

CS:GO ponedeljak 29.05. 11:44 Komentara: 0

SpaceSoldiers osvojili GeForce Kup

Turski tim SpaceSoldiers, pobedivši ekipe poput Imperiala i Red Reserva, su pobednici ovogodišnjeg GeForce kupa. Iako nije bio turnir pun najpopularnijih timova, na njemu su ipak učestvovala imena poput Kinguina, Pente i Fnaticove akademije.

CS:GO ponedeljak 29.05. 11:36 Komentara: 0
strana 1 od 18 idi na stranu