Vesti -

Najveća misterija: Jedna čudna firma, s čudnim šefom skočila 8.500%

Rastom akcija od neverovatnih 8.563 odsto u poslednjih pet godina kineska kompanija Ding Yi Feng (DYF) pojela je konkurenciju.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
(Foto: Thinkstock)
(Foto: Thinkstock)

Time je privukla svetske fondove vredne nekoliko milijardi evra da kupe njene akcije.

Međutim, kako piše Blumberg, ta kompanija jedan od najvećih investicionih misterija, u čiji uspeh stručnjaci nisu baš uvereni.

Investiciona kompanija smeštena na 66. spartu najvišeg nebodera u Hong Kongu u sedam od osam godina svog postojanja beleže finansijske gubitke te, kako je objasnio Li Yuanrong, s njenim brojkama „nije moguće da je ostvarila toliki rast akcija'.

Osim toga, neke DYF-ove investicije čine dugu listu ekstremnih i neobjašnjivih promena vrednosti akcija koje su bile pretnja za reputaciju Hong Konga kao jednog od najboljih finansijskih tržišta.

Član uprave DYF-a Sui Guangyi u kompaniju je počeo da ulaže 2015. kada se DYF zvao Kineski investicioni fond. Nakon što je lane postao član uprave, zamenio je ceo menadžment kompanije i dva je puta promenio ime kompanije. Njegov udeo od 16 odsto u kompaniji danas iznosi oko 600 miliona dolara, prenosi Jutarnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.