Vesti -

Brnabić: Srbija je dobra destinacija za poslovanje

Oslo -- "Srbija je dobra destinacija za poslovanje i investiranje", napisala je premijerka Srbije Ana Brnabić na Tviteru.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja završava posetu Norveškoj je u Oslu predstavnicima Konfederacije norveških poslodavaca govorila o ekonomskim reformama i unapređenju uslova za investiciije, saopštila je Vlada u Beogradu.

Na sastanku s predstavnicima Konefedracije norveških poslodavaca predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je govorio o izgradnji infrastrukture, prilagođavanju propisa radi poboljšanja uslova poslovanja, o podsticanju fer konkurencije i pozitivnm ocenama međunarodnih finansijskih institucija o Srbiji.

Sastanku u Konfederaciji norveških poslodavaca prisustvovala je i Ingeborg Ofsthus, generalna direktorka "Telenor Srbija" koji je sa dve milijarde evra najveći pojedinačni investitor u Srbiji.

Ofsthus je istakla pozitivna iskustva poslovanja u Srbiji, rekla da su zakonodavne i privredne reforme doprinele unapređenju poslovne klime i pozvala i druge norveške kompanije da investiraju u Srbiji.

Brnabić je juče razgovarala s direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca Kristin Skogen Lund.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.