Vesti -

Kao lego - cela kuća za 6h i to kakva! VIDEO

Sa stambenim krizama u zemljama širom sveta, arhitekte su na sebe preuzele zadatak da pronađu ekonomična rešenja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube, screenshot
Foto: Youtube, screenshot

Najpopularnija i naizgled najkorisnija od ovih rešenja jesu ona za mikro-stanovanje.

Mikro-život je upravo onakav kao što zvuči - minijaturni domovi - koji su dovoljno mali da održe troškove na niskom nivou, ali dovoljno veliki da odgovaraju sadržajima poput kuhinje, kupatila, spavaćih soba i trpezarijskih prostora.

Arhitekta Renato Vidal iz Italije je najnoviji koji je doskočio zadatku da napravi pristupačnu stambenu zgradu modernog dizajna i pristupačnu (cena joj je 24.000 funti ili 32.810 dolara) u pljosnatom kućištu za čiju izgradnju je potrebno samo šest-sedam sati.

I dok stil nije nešto što je neophodnost, Vidal je uspeo da te male kuće napravi izuzetno elegantnim i ekološki prihvatljivim.

Inovativne kuće M.A.Di, koje su napravljene u fabrici, kompletno spakovane, a zatim se lako transportuju do skoro svake lokacije, mogu se izgraditi bez potrebe za izgradnjom betonskih temelja.

"Najbolji deo? Proces montaže zahteva samo tri osobe i nekoliko sati ručnog rada. A za one koji žele da žive zeleno, eko-frendli kuća ima kapacitet da postane "u potpunosti energetski nezavisna sa solarnim panelima, LED osvetljenjem i sistemima sive vode."

Izgradnja kuće je jednostavna, kao što se odvija svaki modul, kretanje od krova, dodavanje unutrašnjih zidova i podova i prozora. Svi osnovni modeli uključuju kupatilo, kuhinjske priključke i tehničke instalacije i garanciju isporuke od 60 dana.

Mala kuća je dostupna u raznim veličinama zavisno od budžeta i potrebnog prostora. Trenutno se opcije kreću od male kuće veličine 27 kvadratnih metara po ceni od 24.800 funti do porodične kuće veličine 84 kvadratnih metara sa dvostepenim stepeništem koja će vas koštati 54.900 funti.

A ako ikada odlučite da vam je potrebna promena scenografije, kuća M.A.Di se lako može srušiti i preseliti na novu lokaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.